Tuoreena pakasteesta

Voivatko pakasteet olla tuoreita? Listasimme 10 erinomaista syytä käyttää pakasteita ruoanlaitossa. 

 

...
1. Pakasteet ovat tuoreita

Vihannespakasteet säilyvät tuoreina, laadukkaina ja terveellisinä, koska ne toimitetaan jatkokäsittelyyn mahdollisimman pian korjaamisen jälkeen. Kotimaisen herneen matka pellolta pakastimeen taittuu noin kahdessa tunnissa.

...
2. Pakasteilla on hyvä säilyvyys

Pakastetut kasvikset säilyvät kauemmin kuin tuoreet. Esimerkiksi Apetit Kotimainen Herne säilyy tuoreena pakkasessa –20-asteessa vähintään 18 kuukautta.

...
3. Kotimaisilla kasviksilla on hyvät kasvuolot

Suomen ilmasto on vihanneksille suotuisa: pitkät kesäpäivät ja valoisat yöt lisäävät aromeja ja parantavat laatua. Ripeän tuotantoprosessin ansioista, kasvisten hyvä, tuore maku säilyy myös pakastettaessa.

Tiesitkö tämän?

Miten pakastekasvikset kannattaa sulattaa käyttöön?

Pakastekasvikset kannattaa sulattaa käyttöön nopeasti, sillä pitkään kestävän sulatuksen aikana kasvikset menettävät vesiliukoisia ravintoaineita. Lisää hävikkiä tulee, jos kasvikset huuhdellaan keittämisen jälkeen. Jäiset kasvikset kannattaa siis lisätä suoraan kiehuvaan veteen tai kuumalle pannulle.

 

...
4. Pakasteet ovat aina parhaimmillaan

Kasvikset pakastetaan, kun ne ovat parhaimmillaan – voit nauttia kaikista kotimaisista kasviksista sadonkorjuutuoreena vuodenajasta riippumatta.

...
5. Helpotusta arkeen

Vihannespakasteet ovat helppokäyttöisiä: ne on valmiiksi puhdistettu, kuorittu, pilkottu ja höyrytetty. Säästät aikaa ruoanlaitossa, kun voit ottaa pakasteesta tarvitsemasi kasvikset suoraan käyttöön.

...
6. Vähemmän ruokahävikkiä

Kaikki vihannespakastepussissa on syötävää. Et maksa syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista. Voit myös aina ottaa käyttöösi vain sen, mitä tarvitset. Hävikki pienenee, kun pussin lopun voi jättää pakasteeseen seuraavaa käyttöä varten.

Tiesitkö tämän?

Teollisessa leijupakastuksessa yksittäisen kasvispalan pakastuminen vie aikaa vain muutamia sekunteja.

Teollista pakastamista ohjaavat tiukat määritelmät. Teollisesti pakastettavat kasvikset pestään, pilkotaan ja kuumennetaan aina nopeasti ennen pakastamista. Nopean kuumennuksen ansiosta kasvisten nahistumisprosessi pysähtyy ja kasvis säilyttää paitsi kauniin ulkomuotonsa, myös ravinteensa.

Kuumentamisen jälkeen tuotteet jäähdytetään ensin kylmäksi, jonka jälkeen ne pakastetaan. Teollisessa leijupakastuksessa yksittäisen kasvispalan pakastuminen vie aikaa vain muutamia sekunteja. Nopean pakastuksen avulla kasvisolujen reaktiot saadaan pysäytettyä ja kasvikset pitävät hyvin tuoreutensa ja ravintoarvonsa. Pakastuslämpötila on keskimäärin -30 astetta. Pakastamisen jälkeen tuotteita säilytetään -25– -27-asteessa. Pakastetut kasvikset ovat siis tuoreita!

...
7. Tiedät, mitä syöt

Erityisruokavaliota noudattavan tai painoaan tarkkailevan on helppo tehdä valintoja, sillä pakasteiden pakkauksista löytyy tarkat tiedot ainesosista ja ravintosisällöstä.

...
8. Nopea pakastus pitää ravintoarvot tallessa

Apetit-vihannespakasteet valmistetaan niin, että ravintoarvot, raikkaus ja tuoreus säilyvät mahdollisimman hyvin. Nopea teollinen pakastaminen pitää kasvisten luontaiset ravintoarvot korkeana. 

...
9. Korkea laatu

Vihannespakasteet ovat laadukkaita. Apetit valvoo tarkasti käyttämiensä kasvisten tuotantoprosesseja pellolta pakkaseen. Kotimaiset kasvikset viljellään Apetitin Vastuuviljely-menetelmällä, jossa kaikki viljelytoimenpiteet ovat tarvekohtaisia ja kirjataan tarkasti.

...
10. Ei lisäaineita

Pakastamisen iso etu on hyvä säilyvyys. Tämän vuoksi pakastetuotteisiin ei ole tarvetta lisätä säilyvyyttä parantavia lisäaineita.