Investointi uuteen pizzalinjastoon muutti taikinantekijän työtä

Investointi uuteen pizzalinjastoon muutti taikinantekijän työtä

Tanja kehuu uusien pakastepizzojen pohjaa

Tanja Poijula työskentelee Apetitin Pudasjärven pakastepizzatehtaalla taikinantekijänä. Apetitin pakastepizzat uudistuivat syksyn aikana ja juuri Tanjan työhön uudistus on vaikuttanut merkittävästi. Tuttujen Twin-pizzojen ja Kotimaisten pizzapohjien lisäksi kauppoihin tuli kokonainen Superior-pizzojen tuoteperhe.

Pudasjärven pakastepizzat paistetaan nyt italialaisilla pizzakivillä ja Superior-pizzojen pohja on juureen leivottu. Pizzauudistusta edelsi pizzatehtaan mittava remontti: käytännössä koko leipomopuoli uusittiin.

”Tämä on isoin uudistus, mitä työurallani on tähän mennessä ollut. Vuosien varrella työ on toki kehittynyt ja esimerkiksi työasentoihin on tullut helpotusta, mutta muuten työ on pysynyt suhteellisen tuttuna”, Tanja kuvaa.

”Teen nyt kokonaan uusilla laitteilla taikinaa, mikä on alkuun vaatinut uuden opettelua. Välillä täytän raaka-aineallasta kylmällä puolella,” Tanja kertoo työnkuvastaan.

Alun perin Toijalasta kotoisin oleva Tanja on asettunut Pudasjärvellä asuttuaan välillä Ranualla. Pakastepizzatehtaalla hän on työskennellyt 16 vuoden ajan. Hän kertoo viihtyneensä hyvin: työpaikka ja työkaverit ovat mukavia.

Työyhteisössä hommat toimii

”Parasta on työssä on se, että työ on tuttua, kun sitä on vuosia tehnyt ja siitä on tullut mukavasti rutiini. Työ on myös vaihtelevaa ja mielekästä ja siinä saa samalla liikkua eikä ole sidottuna pelkästää yhteen paikkaan. Työkaverit on ihan parhaita ja heidän kanssa on kiva tehdä töitä. Työnantaja on joustava ja työyhteisössä hommat toimii. Voin hyvillä mielin suositella työpaikkaani ja kun paikkoja on ollut avoinna, olen miettinyt, kenelle tutulleni voisin siitä vinkata.”

Vaikka uusi linjasto uusine työvälineineen ja pizzapohjien leivonta on merkittävästi muuttanut Tanjan työtä, muutos tuntuu hänestä hyvältä.

”On oikein mukava, että uudistutaan. Toivottavasti ihmiset löytävät ja tykkäävät. Uudet pizzat ovat maukkaita ja hyvännäköisiä. Uusi pohja on entiseen verrattuna parempi ja aivan huippumakuinen. Pohjassa on nyt ihan erilaista tekstuuria”, Tanja ylistää uusia pizzoja ja kertoo, että jonkun verran hän syö vapaa-ajalla pakastepizzaa.

”Kyllä meidän pizzat on sellainen arjen pelastaja. Lapset on ainakin innoissaan, kun paistetaan pizzaa”, Tanja nauraa.