Apetit investoi 9,7 miljoonaa euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylässä

Apetit investoi 9,7 miljoonaa euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylässä

”Pihvit ja pyörykät ovat jo muutaman vuoden olleet yksi Apetitin voimakkaimmin kasvavista tuoteryhmistä, vuosikasvun ollessa keskimäärin noin 20 prosenttia. Myös näkymät kasvun jatkumiselle ovat valoisat – tätä tukee kuluttajakysynnän vahva kasvu, omat tuotekehityspanostukset ja uudet avaukset kansainvälisessä kaupassa”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Uusi pihvi- ja pyörykkälinja kaksinkertaistaa tuotantokapasiteetin ja sen tavoitteena on vastata nykyiseen kysyntään sekä mahdollistaa uusien tuotteiden valmistuksen kotimaahan ja kansainvälisille markkinoille. Tämän lisäksi se parantaa tuotannon tehokkuutta useilla eri osa-alueilla.

”Pihvi- ja pyörykkälinjan investoinnissa konkretisoituvatkin kaikki strategiset painopistealueemme eli uudistuminen, kansainvälistyminen ja tehokkuuden parantaminen. Tämän lisäksi investointi on merkittävä Säkylässä paikallisesti sekä samalla vahva viesti toiminnan kehittämisestä ja edelleen vahvistamisesta. Investointi luo volyymien kasvun myötä työtä ja työpaikkoja tuotannossa ja toimitusketjussa. Tuotteita valmistetaan myös alueella sopimusviljellyistä kasviksista”, Vanhainen jatkaa.

Investointi mahdollistaa tulevaisuudessa monipuolisemman tuotekehityksen esimerkiksi tuotteiden muodon, raaka-ainepohjan ja makumaailman uudistamiseen liittyen sekä kokonaan uudenlaisten kasvipohjaisten tuotteiden valmistamisen. Lisäksi se mahdollistaa nykyistä paremman markkinakohtaisen räätälöinnin.