Apetit Kummijoukkueet vuodelle 2020

Apetit Kummijoukkueet vuodelle 2020

Apetit haluaa edistää lasten ja nuorten hyvinvointia tukemalla seura- ja joukkuetoimintaa tuotantopaikkakunnillaan. Vuoden 2020 kummijoukkueet on nyt valittu monien hyvien hakijoiden joukosta. Kummijoukkueiden kuulumisia seurataan vuoden aikana Apetitin kanavissaTutustu kummijoukkueisiin: 

 

Säkylän Karhukopla 

 

Säkylästä ponnistava Karhukopla on salibandyseura, jonka riveissä on tällä hetkellä noin 160 pelaajaa. Seuran joukkueet pelaavat Salibandyliiton alaisia sarjoja ja kaikkein nuorimmille junioreille laji tulee tutuksi kerhotoiminnan kautta.  

Apetit tukee Karhukoplan juniorijoukkueiden toimintaa. Tuella mahdollistetaan varustehankintoja ja turnauksia sekä maksetaan esimerkiksi sali- ja kausimaksuja. 

Pudasjärven Urheilijoiden lentopallojaoston C-tytöt 

Pudasjärven Urheilijoiden lentopallojaoston C-tyttöjen joukkueessa on tällä hetkellä 14 pelaajaa ja innostus lentopalloharrastukseen on suuri. Seuran toiminnan mahdollistaa talkootyö ja vanhempien aktiivinen osallistuminen. Toimintaa kehitetään koko ajan, ja tavoitteena on nuorten liikuntaharrastuksen ja terveellisten elämäntapojen tukeminen. 

Kummijoukkuetukea joukkue hyödyntää esimerkiksi pelimatkakustannuksiin, jotka voivat pohjoisessa venyä pitkiksi. Tukea tullaan käyttämään myös varuste- ja pelivälinekustannuksiin. 
 

Siuntion Sisu 

Siuntion Sisu aloitti juniorijalkapallotoimintansa noin 6 vuotta sitten. Parinkymmenen lapsen joukkueesta alkanut toiminta on kasvanut ja tällä hetkellä junioripelaajia on yhteensä 140. Kaikki joukkueet ovat sekajoukkueita, sillä tyttöjä ei ole vielä riittävästi muodostamaan omia joukkueitaan. Seura tekee kuitenkin töitä innostaakseen lisää tyttöjä jalkapallon pariin. 

Sisun tavoitteena on kehittää lasten osaamista sekä jalkapalloilijoina että yleisesti liikkujina. Kaikille pyritään tarjoamaan mahdollisuus kehittyä omalla taitotasollaan. 

Liittyvät artikkelit

Räpin koetila osana Carbon Action -hanketta

Apetitin Satakunnassa sijaitseva Räpin koetila liittyi mukaan Carbon Action -hankkeeseen yhtenä reilusta sadasta suomalaisesta maatilasta. Carbon Action edistää ilmastoystävällisten viljelykäytäntöjen yleistymistä, auttaa viljelijöitä toteuttamaan hiiltä varastoivia ja maan kasvukuntoa parantavia viljelymenetelmiä sekä todentaa hiilen varastoitumista maaperään tieteellisesti. Ilmatieteen laitoksen ja Baltic Sea Action Groupin yhteisessä hankkeessa yhdistyvät huippututkimus ja kenttätason eli viljelijöiden tekemä työ. Apetit tarjoaa Räpin koetilan tutkimuksen käyttöön viideksi vuodeksi edistääkseen hiiliviljelyyn liittyvien toimenpiteiden tutkimusta, kehittämistä sekä käytäntöjä. Apetit teki Itämeri-sitoumuksen vuosille 2019–2025 Apetit on tehnyt Baltic Sea Action Groupin Itämeri-sitoumuksen vuosille 2019–2025. Apetitin sitoumuksen keskiössä on tuottaa sopimusviljelyssä hyödynnettävää tietoa erityisesti maaperän kasvukunnon parantamiseen ja hiilensidontaan liittyen. Tavoitteena on edistää kestävää ruokaketjua ja tuotteistaa hiiliviljelyä Apetitin sopimusviljelijöiden kautta. Sitoumus koostuu kahdesta osasta: Apetit sisällyttää hiilipilotissa todennetut parhaat viljelykäytännöt sopimusviljelijöidensä viljelyohjeisiin ja kouluttaa kaikki sopimusviljelijänsä maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviin viljelymenetelmiin. Lisäksi Räpin koetila tuodaan osaksi tutkimusta edistämään hiiliviljelyyn liittyviä toimenpiteitä. Osana sitoumusta Apetit liittyy mukaan Carbon Action -hankealustan yritysverkostoon, joka mahdollistaa eri ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen hiiliviljelyn tiimoilta.

Työturvallisuutta kehitetään ennaltaehkäisevällä toimintamallilla

Työturvallisuus on yksi Apetitin henkilöstöstrategian keskeisistä teemoista. Tavoitteena on saada työtapaturmien määrä nollaan ja vähentää sairauspoissaoloja. Kaikilla Apetit-konsernin toimipisteillä pidetään työturvallisuuskoulutuksia. Vuonna 2019 noin 280 apetitlaista osallistui työturvallisuuskoulutukseen. Tehtailla pidettävien työturvallisuuskoulutusten ja työsuojelupäivien lisäksi Apetitin verkko-oppimisympäristössä käsitellään säännöllisesti työturvallisuusaiheita. Koulutusten myötä esimerkiksi työturvallisuushavaintojen määrä on noussut selvästi. Keskeisiä työturvallisuuden parantamiseksi toteutettuja toimenpiteitä ovat työturvallisuusviestinnän lisääminen, entistä systemaattisempi turvallisuushavainnointi ja paikkakuntakohtaisten työsuojelutoimikuntien toiminnan kehittäminen ja yhtenäistäminen. Työtapaturmien ennaltaehkäisemiseksi Apetitilla päivitetään säännöllisesti työturvallisuusohjeita. Lisäksi on kehitetty riskiarviointeihin ja tapaturmatutkintaan liittyvää osaamista sekä suoritettu systemaattisesti riskiarviointeja tuotantotehtävissä.

Työelämätaitoja ja laaja-alaista osaamisen hyödyntämistä koululaisille Yrit...

Apetit on tehnyt jo vuodesta 2015 yhteistyötä Talous ja nuoret TATin Yrityskylä Helsinki-Vantaan kanssa. Yrityskylässä kuudesluokkalaiset pääsevät harjoittelemaan työelämätaitoja pienoisyrityksissä. Apetitin henkilöstönkehityksen trainee Anni vieraili Yrityskylässä ja tarkkaili toimintaa kasvatustieteilijän silmin. Nopeasti oli ymmärrettävissä, miksi Yrityskylä on palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa. Yrityskylässä oppilaat suunnistavat työelämän saloihin eri yritysten tehtävissä. Kylä muodostuu värikkäistä yrityskioskeista ja kylän sydämessä olevasta torista. Päivän aikana oppilaat eläytyvät mitä moninaisempiin ammatteihin ja tekevät tiivistä yhteistyötä eri yritysten välillä. Oppilaat saavat tabletit, joista löytyy jokaiselle yksilöllinen ohjeistus ja työtehtävät sekä työpäivästä ansaittu korvaus, jota on mahdollista käyttää ostamalla päivän aikana eri yritysten tuotteita tai palveluita. Monipuolisesti tehtäviä Apetitin pienoisyrityksessä oppilaat pääsevät tutustumaan hankinta- ja tuotepäällikön, myynti- ja markkinointipäällikön sekä tuoteasiantuntijan rooleihin. Oli mahtavaa huomata, miten innostuneesti oppilaat heittäytyivät rooleihin sekä tutkivat innokkaina Apetitin tuotevalikoimaa ja esittivät tarkentavia kysymyksiä heille annetuista työtehtävistä. Monipuoliset tehtävät osoittivat, miten laajaa osaamiskenttää sekä työelämätaitoja oppilaat joutuvat, ja saavat, hyödyntää päivän aikana. Apetitin työpäivän aikana oppilaat tarvitsivat neuvottelutaitoja viljelysopimusta tehdessä, käyttivät luovuuttaan markkinointimateriaalia luodessa ja maistattaessa tuotteita sekä käyttivät koko tiimin vahvuuksia ja kannustusta uusien haasteiden edessä. Työelämän taitoja jo hallussa Oppilaiden heittäytyminen ja periksiantamaton asenne aluksi haastavalta tuntuvien tehtävien edessä sai pohtimaan, miten upealla tavalla nuoret ovat omaksuneet nykypäivän työelämässä tarvittavia työelämätaitoja. Yritysten sisällä ja välillä neuvoteltiin rakentavasti oman yrityksen vahvuuksia ja omaa osaamista peilaten, pohdittiin kriittisesti vaihtoehtojen kannattavuutta sekä vaikuttavuutta, verkostoiduttiin eri yritysten toimijoiden kanssa sekä toimittiin empaattisen rauhallisesti myös vaikeissa tilanteissa. Oppilaiden itseohjautuvuus ja nopea kyky omaksua uutta tekivät suuren vaikutuksen. Apetitin ja Yrityskylän jakama arvopohja ja oppilaiden iloisen pirskahteleva into työtehtävien parissa ovat saaneet meidät innokkaana jatkamaan yhteistyötä Yrityskylän kanssa. Toivottavasti saamme Yrityskylän kasvatteja kollegoiksemme jo lähitulevaisuudessa!   Anni Alamettälä Jutun kirjoittaja työskentelee Apetitilla HRD-traineen tehtävissä, erityisesti henkilöstönkehityksen parissa. Yrityskylän toimintaa Anni tarkkaili paitsi apetitlaisena, myös kasvatustieteilijän silmin.