Apetit on sitoutunut seitsemään ravitsemussitoumukseen kestävämmän ruokavalion edistämiseksi

Apetit on sitoutunut seitsemään ravitsemussitoumukseen kestävämmän ruokavalion edistämiseksi

Apetitin kaikki tuotteet pohjautuvat tuotekehityksen strategiaan kehittää terveellisiä ja helppoja, kasvisten käytön lisäämistä helpottavia tuotteita. Apetit kehittää tuotteitaan yleisten ravitsemussuositusten mukaisesti sekä seuraa ja hyödyntää alan tutkimuslaitosten julkaisemia luotettavia tutkimuksia ja ravitsemustietoja. Apetit on sitoutunut seitsemään Eviran ravitsemussitoumukseen, joilla pyritään parantamaan suomalaisten ruokavalion ravitsemuksellista laatua ja tukemaan kestävän kehityksen mukaisia ruokavalintoja.

Ruokavalintojen terveellisyyttä edistetään kasvisten käytön lisäämisellä, suolan ja sokerin vähentämisellä suomalaisten ruokavaliossa sekä terveellisten välipalatuotteiden tarjonnan lisäämisellä. Ravitsemussitoumusten tavoitteiden mukaista on myös rasvan laadun parantaminen suomalaisten ravinnossa. Pehmeitä ja tyydyttymättömiä rasvoja sisältävät kasvispohjaiset ruokaöljyt ovatkin kiinteä osa terveellistä ruokavaliota. Rasvahappokoostumukseltaan rypsiöljy on monipuolinen, ja se sisältää sekä omega-6- että omega-3-rasvahappoja.

Tekemiensä ravitsemussitoumusten mukaisesti Apetit haluaa tuotteidensa avulla lisätä kasvisten käyttöä, vähentää suolan ja sokerin saantia sekä edistää pehmeiden rasvojen käyttöä. Tavoitteiden saavuttamiseksi tuomme markkinoille uusia pääruoka- ja välipalatuotteita sekä arkea helpottavia reseptejä. Apetit myös sitoutui kasvattamaan hoitokalastukseen perustuvien tuotteidensa määrää. Sitoumukset tuotteiston kehitykselle vuoteen 2020 mennessä. Vertailutasona vuoden 2017 tilanne.

RAVITSEMUSSITOUMUKSET

Tilanne 31.12.2018

Tavoite 2020

Kasvisten käytön lisääminen

 

 

Uusia tuotteita vähittäiskaupan HeVi-osastolle

+5 kpl

+5 kpl

Kasvipohjaisia pääruokatuotteita

+ 10 kpl

+10 kpl

Kasvisten lisäämistä helpottavia ratkaisuja

+50 %

+50 %

Lounaat ja ateriat

 

 

Kouluruokasuositusten mukaisten välipalatuotteiden tarjonta

+200 %

+100 %

Koulutusta ja reseptiikkaa ammattikeittiöille

+200 %

+50 %

Ruokaohjeet

 

 

Kasvisten käyttöä lisääviä reseptejä kuluttajille ja

ammattikeittiöille

+127 kpl

+100 kpl

Sokerin saanti

 

 

Uusia, ei lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita kategorioihin,

joissa sellaisia on rajatusti

75 %

+100 %

Rasvan laatu

 

 

Sydänmerkkituotteita vähentämään kovien rasvojen käyttöä

vähittäiskauppaan ja ammattikeittiöihin

+3 kpl

+4 kpl

Reseptiikkaa tukemaan rypsiöljyn käyttöä

+ 23 kpl

+20 kpl

Suolan saanti

 

 

Sydänmerkkituotteita

+35 %

+20 %

Lapsille sopivia välipaloja

 

 

Uudenlaisia kasvipohjaisia välipalatuotteita

+3 kpl

+3 kpl

Sitoumus kestäviin ruokavalintoihin

 

 

Hoitokalastukseen perustuvia kalatuotteita

+50 %

+30 %