Turvallista ja puhdasta ruokaa

Hyvä ruoka syntyy tarkoin valituista puhtaista ja vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista sekä niiden hygienisestä ja hellävaraisesta valmistamisesta.

Tuoteturvallisuus ja tuotteidemme laatu ovat meille ensisijaisen tärkeä asia. Ruuan turvallisuus perustuu ruokaketjussa työskentelevien ihmisten ammattitaitoon ja vastuullisuuteen, ruokaketjun toiminnan luotettavuuteen sekä riskien ehkäisyyn ja hallintaan.

Ruokaketjun läpinäkyvyys ja avoimuus esimerkiksi raaka-aineiden alkuperän tai valmistusvaiheiden suhteen on turvallisuuden kannalta tärkeää.

Elintarvikkeita valmistavissa tuotantolaitoksissamme Säkylässä, Kirkkonummella, Helsingissä ja Pudasjärvellä on käytössä ISO/FSSC 22 000 -standardin mukaiset elintarviketurvallisuusjärjestelmät. Myös huolellinen omavalvontatyö on jokapäiväinen osa toimintaamme.

Tuotekehitys 

Apetit-tuotteiden herkullinen maku syntyy hyvistä raaka-aineista ja vain tarpeellisista valmistus- ja käsittelyvaiheista. 

Tuoteturvallisuuden varmistaminen on osa tuotekehitystä. Hellävarainen ja hallittu valmistus säilyttää raaka-aineiden luonnollisen ravintotiheyden korkeana ruokalautaselle saakka. Ravitsemussuositukset ohjaavat merkittävästi tuotekehitystä. 

Kasvispainotteisten tai vegaanisten tuotteiden kehittämisessä kiinnitämme erityistä huomiota proteiini- ja energiapitoisuuteen. Kasvisten, kasviöljyjen ja täysjyväviljojen monipuolinen käyttö on oleellinen osa terveellistä ruokavaliota.

Emme käytä valmistamissamme elintarvikkeissa geenimuunneltuja raaka-aineita. Kasvispakasteissa ei ole lainkaan lisäaineita ja ruokapakasteissa sekä muissa tuotteissa lisäaineita käytetään vain harkittuun tarpeeseen.

Pakkaukset 

Luotettava informaatio ja merkinnät pakkauksissa ja muussa tuoteviestinnässä auttavat kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä, oman ruokavalion noudattamisessa sekä allergeenien välttämisessä. 

Pakkauksen tehtävä on myös suojella elintarviketta, lisätä sen säilyvyyttä kaupassa ja kotona sekä vähentää ruokahävikkiä. Käytämme vain välttämättömän määrän pakkausmateriaaleja emmekä ylipakkaa tuotteitamme. 

Standardit ja niiden soveltamisalan kuvaus Ruokaliiketoiminnassa

Laatujärjestelmä ISO 9001 ja ympäristöjärjestelmä 14001 kattavat tuotekehityksen, hankinnan (ml. sopimusviljely), myynnin, valmistuksen ja markkinoinnin. Lisäksi ympäristöjärjestelmä ISO 14001 kattaa Apetit Suomi Oy:n Länsi-Säkylän teollisuusalueen toiminnot.

Tuoteturvallisuusjärjestelmä (FSSC 22000) kattaa koko tuotantoketjun raaka-aineen vastaanotosta valmiiden tuotteiden toimituksiin Kivikossa, Säkylässä ja Pudasjärvellä. Kivikon kalatuotanto on rajattu FSSC 22000:n ulkopuolelle.

Apetit Ruoka Oy:n Säkylän laboratorio on Eviran hyväksymä omavalvontalaboratorio, joka toimii ISO 17025 standardin mukaisesti.

Palvelutorien liiketoiminta on rajattu soveltamisalan ulkopuolelle.

Standardien soveltamisala paikkakunnittain on kuvattu taulukossa 1.

Taulukko 1. Standardien soveltamisalan kuvaus Apetit Ruokaliiketoiminnassa. Vihreä väri = standardin soveltamisalan piirissä. Oranssi väri = ei standardin soveltamisalan piirissä.