Apetit-kasvisten alkuperämaat

Apetit-kasvisten alkuperämaat

APETIT-KASVISPAKASTEIDEN ALKUPERÄMAAT

 

APETIT KOTIMAINEN -KASVISPAKASTEET SEKÄ RUOKAPAKASTEET

Pakatuissa Apetit Kotimainen -tuotteissa on Hyvää Suomesta -merkki. Kaikki Apetit-pakasteet on valmistettu tai pakattu Suomessa.

Apetit-tuotteiden ja raaka-aineiden kotimaisuus on tärkeä asia. Apetit Kotimainen-merkki takaa, että vihannespakasteissa kaikki kasvikset ovat aina 100-prosenttisesti kotimaisia ja muissa tuotteissa raaka-aineet Hyvää Suomesta -merkin sääntöjen mukaisia. Kotimainen-sarjan tuotteissa esimerkiksi mausteet eivät kuitenkaan ole kotimaisia. Käytämme Hyvää Suomesta -merkkiä ko. merkin sääntöjen mukaisesti.

Käytämme tuotteissamme mahdollisimman paljon Apetit Vastuuviljely -periaatteilla sopimusviljelijöidemme kasvattamia avomaan kasviksia.

Suosimme ruokapakasteissa suomalaisia raaka-aineita ja erittelemme ne pakkauksessa. Esimerkiksi suosittu Apetit Kotimainen Pinaattikeitto sisältää suomalaista pinaattia, suomalaista maitojauhetta, suomalaista vehnäjauhoa ja suomalaista voita. Loppu koostuu suolasta ja sokerista.

 

MUIDEN APETIT-KASVISPAKASTEIDEN ALKUPERÄMAAT

Yksittäistä vihannesta sisältävän tuotteen, kuten Apetit Maissi, pakkaukseen on painettu tieto raaka-aineen alkuperämaasta parasta ennen -päiväyksen yhteyteen.

Pyrimme käyttämään tuotteissamme ensisijaisesti Apetit Vastuuviljeltyjä avomaan kasviksia. Taataksemme kuluttajalle mielenkiintoisen kasvisvalikoiman ja saatavuuden, ostamme kasviksia valikoiduilta kasvistukkureilta, jotka kaikki ovat sitoutuneet hankintamme eettisiin periaatteisiin.

Voit tarkistaa Apetit-kasvissekoitusten raaka-aineiden alkuperämaat alla olevasta listasta. Kaikki Apetit-kasvispakasteet on valmistettu ja pakattu Suomessa.
 

Käyttämämme Apetit Vastuuviljely -periaattein viljellyt, Apetit-sopimusviljelijöiden pelloillaan kasvattamat suomalaiset avomaan kasvikset:

Peruna        
Porkkana        
Keltainen porkkana        
Herne        
Lanttu        
Pinaatti        
Selleri        
Palsternakka        
Punajuuri
Purjo
 

Nämä ostamme valituilta kotimaisilta toimijoilta:

Sipuli
Lehtikaali
Punasipuli 

Näitä kasviksia ostamme valituilta ulkomaisilta toimijoilta saatavuuden ja satokauden mukaan:

Bataatti    Espanja, Belgia
Kesäkurpitsa    Belgia, Portugali, Ranska
Kikherne    Ranska, Belgia
Kukkakaali    Belgia
Kvinoa    Tanska
Lehtikaali  Belgia
Linssi   Tanska
Maissi    Unkari
Paprika    Portugali
Papu    Belgia, Ranska, Hollanti
Parsakaali    Ecuador
Persikkakuutio  Kreikka
Pikkuporkkana    Belgia, Hollanti
Porkkana Belgia, Puola
Porkkana, keltainen Belgia, Puola
Purjo    Puola
Romanopapu    Ranska
Sipuli    Puola
Soijapapu    Itävalta, Italia, Hollanti
Sugar Snaps    Belgia