Apetit Kotimainen Itämeren Kalapuikot ja -pihvit

Kotimainen silakka pulahtaa pakastealtaaseen

Apetitin Itämeren kalapuikot ja -pihvit, on helppo ja herkullinen keino lisätä kotimaista lähikalaa lautaselle. MSC-sertifioidusta silakkafileestä valmistettavat silakkapuikko ja -pihvi tekevät hyvää sekä ihmisille että Itämerelle, sillä silakanpyynnin myötä vesistöstä poistuu rehevöitymistä lisääviä ravinteita ja levää.

Itämeri on ainutlaatuinen ja ekologisesti herkkä merialue, joka on kuitenkin tunnetusti myös yksi maailman saastuneimmista meristä: sen tilaa heikentää erityisesti rehevöitymistä aiheuttava ravinnekuormitus. Vaikka esimerkiksi Itämereen päätyvien ravinteiden määrä on vähentynyt viime vuosikymmeninä, on ravinnekuorma edelleen liian suuri.

Lisäämällä kotimaisen lähikalan kulutustaan jokainen meistä voi kuitenkin vaikuttaa positiivisesti Itämeren tilaan: kalastus poistaa merestä merkittäviä määriä ravinteita. Apetit Kotimainen Itämeren kalapuikko ja Itämeren kalapihvi tekevät kotimaisen Itämeren silakan syömisestä helppoa ja herkullista. Silakan syöminen keventää Itämeren ravinnekuormaa, ja sillä on muiden kotimaisten lähikalojen tapaan pieni hiilijalanjälki. Siksi kotimainen silakkapuikko ja -pihvi on kestävä ruokavalinta.

Silakan matka Itämerestälautaselle

Silakkapuikko ja -pihvi maistuvat koko perheelle

Itämeren kalapuikot ja -pihvit valmistetaan maukkaasta silakkafileestä, joka käsitellään ja pakastetaan mahdollisimman tuoreena – parhaimmillaan vain muutama tunti pyynnin jälkeen. Sitruunalla ja pippurilla ryyditetty ja rapeaksi paneroitu silakkapuikko ja -pihvi juhlistavat silakan hyvää makua ja maistuvat taatusti koko perheelle vauvasta vaariin. Gluteeniton, maidoton ja Sydänmerkillä varustettu Itämeren kalapuikko sopii moniin ruokavalioihin ja on vaivaton valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Itämeren kalapuikot ja -pihvit valmistetaan alle 17 cm mittaisesta nahattomasta silakkafileestä. Puikossa silakka tuntuu ruodottomalta, minkä ansiosta silakkapuikko maistuu myös perheen pienimmille.

Selvitä kuinka paljon levää voit poistaa vesistöistä Levälaskurilla!

Löytyykö ruokalistaltasi usein Järvikalapuikkoja ja -pihvejä? Oletko jo ehtinyt tykästyä Itämeren silakkapuikkoon tai -pihviin? Nyt voit selvittää, kuinka paljon levää olet ostopäätöksilläsi poistanut Itämerestä – kerro Levälaskurille syömiesi pakkausten määrä, ja laskuri selvittää poistuneen levän määrän sekä kiloina että ämpärillisinä.

Levälaskurin avulla voit myös asettaa itsellesi levänpoistotavoitteen: syömällä pakkauksen jotakin Apetitin lähikalatuotteista kerran viikossa, voit vähentää vesistöjen levämäärää jopa yli 50 kilolla vuodessa!

Testaa Levälaskuri täällä!