Sen vuoksi hankimme kasviksemme pääosin sopimusviljelijöiltämme ja muilta kotimaisilta tuottajilta.
Olemme luoneet pitkäjänteisellä yhteistyöllä sopimusviljelijöidemme kanssa Vastuuviljely-menetelmän. Apetit Vastuuviljely tarkoittaa sitä, että tuotamme luontoa kunnioittaen puhtaita, kotimaisia avomaan vihanneksia. Tavoitteena on mahdollisimman laadukas, turvallinen ja ympäristömyötäinen viljely. Noin 140 vastuuviljelijäämme tuottaa meille joka vuosi noin 34 miljoonaa kiloa puhtaita kotimaisia avomaan vihanneksia.
Apetitin ruokapakasteiden raaka-aineet ovat vuosittain noin 80-prosenttisesti kotimaisia. Valtaosa kasviraaka-aineista viljellään Satakunnassa Apetitin sopimusviljelijöiden toimesta. 140 sopimusviljelijää viljelee vuosittain Apetitin Vastuuviljely-menetelmällä noin 34 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia. Ne päätyvät suomalaisten ruokapöytiin pakastekasvissekoituksien tai valmiiden ruokapakasteiden muodossa.
Yhteistyö sopimusviljelijöiden kanssa ja pitkään kehitetty Vastuuviljely-menetelmä ovat yksi Apetitin ehdottomista vahvuuksista. Olemme ylpeitä pitkästä ja toimivasta kumppanuudesta kotimaisten viljelijöiden kanssa.
Vastuullinen ruokaketju tarkoittaa meille kestäviä toimintatapoja yrityksen kaikissa toiminnoissa sekä ravitsevia ja turvallisia tuotteita, joiden raaka-aineet kasvatetaan ja hankitaan kestävästi.
Vastuullisuus kulkee Apetitilla läpi koko arvoketjun pellolta pöytään. Muun muassa viljelykehitys, toimintamme ilmasto- ja ympäristövaikutukset, vastuullisesti tuotetut kasvipohjaiset tuotteet sekä ruokahävikin minimointi kuuluvat yritysvastuumme olennaisiin asioihin.
Apetit-kasviöljyistä vastaava Avena Kantvik on Suomen suurin kasviöljyjen puristaja. Kotimaista rypsiä ja rapsia ei saada tarpeeksi puristamon vuosittaiseen tuotantoon, vähittäiskaupassa myynnissä olevat Apetit-rypsiöljyt ovat kuitenkin aina kotimaisista raaka-aineista puristettuja.
Avenalla olisi kotimaiselle rypsille ja rapsille kuitenkin huomattavasti nykyistä satoa suurempi kysyntä, minkä vuoksi pyrimmekin edistämään yhdessä viljelijöiden kanssa suomalaista öljykasvien viljelyä.
Kaikki Apetitin pakastepizzat valmistetaan Pudasjärvellä pohjoispohjalaisella tinkimättömällä asenteella ja otteella – laadukkaisiin raaka-aineisiin panostaen. Tuotteliaitakin Pudasjärvellä ollaan: pienessä, reilun 7000 asukkaan kaupungissa valmistuu parhaimmillaan joka tunti 3000 pizzaa ja pizzapohjaa.
Pizzoissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Pudasjärven pizzatehdas valmistui vuonna 1991, tehtaan juuret ovat rieskan ja leipäjuuston valmistuksessa. Pakastepizzatehdas on ollut osa Apetitia vuodesta 1998.