Kotimaista ruokaa

Olemme sitoutuneet kotimaiseen alkutuotantoon sen turvallisuuden, puhtauden ja laadun takia

Sen vuoksi hankimme kasviksemme pääosin sopimusviljelijöiltämme ja muilta kotimaisilta tuottajilta.

Olemme luoneet pitkäjänteisellä yhteistyöllä sopimusviljelijöidemme kanssa Vastuuviljely-menetelmän. Apetit Vastuuviljely tarkoittaa sitä, että tuotamme luontoa kunnioittaen puhtaita, kotimaisia avomaan vihanneksia. Tavoitteena on mahdollisimman laadukas, turvallinen ja ympäristömyötäinen viljely. Noin 140 vastuuviljelijäämme tuottaa meille joka vuosi noin 34 miljoonaa kiloa puhtaita kotimaisia avomaan vihanneksia.

Suomalainen ruokavalinta on vastuullinen teko ruoan laadun, työllisyyden, eettisyyden ja ruokakulttuurin näkökulmasta. Apetit-konsernin kolme tuotantolaitosta sijaitsevat Säkylässä, Kirkkonummella sekä Pudasjärvellä. Kaikkiaan Apetit työllistää yli 370 työntekijää Suomessa.
Miksi kotimaista? Kotimaiset kasvikset ovat erittäin laadukkaita ja puhtaita - olivat ne sitten perinteisesti tai luomuna tuotettu. Kaikki sopimusviljellyt kasviksemme on viljelytetty Apetit-Vastuuviljely -periaatteiden mukaisesti.

Apetitin ainutlaatuinen arvoketju tuo kotimaista ruokaa suomalaisten ruokapöytiin

Apetitin ruokapakasteiden raaka-aineet ovat vuosittain noin 80-prosenttisesti kotimaisia. Valtaosa kasviraaka-aineista viljellään Satakunnassa Apetitin sopimusviljelijöiden toimesta. 140 sopimusviljelijää viljelee vuosittain Apetitin Vastuuviljely-menetelmällä noin 34 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia. Ne päätyvät suomalaisten ruokapöytiin pakastekasvissekoituksien tai valmiiden ruokapakasteiden muodossa.

Yhteistyö sopimusviljelijöiden kanssa ja pitkään kehitetty Vastuuviljely-menetelmä ovat yksi Apetitin ehdottomista vahvuuksista. Olemme ylpeitä pitkästä ja toimivasta kumppanuudesta kotimaisten viljelijöiden kanssa.

Mitä tarkoittaa Apetitin kotimaisuuslupaus Kotimainen-merkin tuotteissa? Apetit Kotimainen-merkki takaa, että vihannespakasteissa kaikki kasvikset ovat aina 100-prosenttisesti kotimaisia ja muissa tuotteissa raaka-aineet Hyvää Suomesta -merkin sääntöjen mukaisia.

Vastuullinen ruokaketju

Vastuullinen ruokaketju tarkoittaa meille kestäviä toimintatapoja yrityksen kaikissa toiminnoissa sekä ravitsevia ja turvallisia tuotteita, joiden raaka-aineet kasvatetaan ja hankitaan kestävästi.

Vastuullisuus kulkee Apetitilla läpi koko arvoketjun pellolta pöytään. Muun muassa viljelykehitys, toimintamme ilmasto- ja ympäristövaikutukset, vastuullisesti tuotetut kasvipohjaiset tuotteet sekä ruokahävikin minimointi kuuluvat yritysvastuumme olennaisiin asioihin.

Apetit-rypsiöljyt puristetaan kotimaisista raaka-aineista

Apetit-kasviöljyistä vastaava Avena Kantvik on Suomen suurin kasviöljyjen puristaja. Kotimaista rypsiä ja rapsia ei saada tarpeeksi puristamon vuosittaiseen tuotantoon, vähittäiskaupassa myynnissä olevat Apetit-rypsiöljyt ovat kuitenkin aina kotimaisista raaka-aineista puristettuja.

Avenalla olisi kotimaiselle rypsille ja rapsille kuitenkin huomattavasti nykyistä satoa suurempi kysyntä, minkä vuoksi pyrimmekin edistämään yhdessä viljelijöiden kanssa suomalaista öljykasvien viljelyä.

Apetitin pakastepizzat valmistetaan Pudasjärvellä – mahdollisimman kotimaisista raaka-aineista

Kaikki Apetitin pakastepizzat valmistetaan Pudasjärvellä pohjoispohjalaisella tinkimättömällä asenteella ja otteella – laadukkaisiin raaka-aineisiin panostaen. Tuotteliaitakin Pudasjärvellä ollaan: pienessä, reilun 7000 asukkaan kaupungissa valmistuu parhaimmillaan joka tunti 3000 pizzaa ja pizzapohjaa. 

Pizzoissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Pudasjärven pizzatehdas valmistui vuonna 1991, tehtaan juuret ovat rieskan ja leipäjuuston valmistuksessa. Pakastepizzatehdas on ollut osa Apetitia vuodesta 1998.