Minijauhispyörykkä

Minijauhispyörykkä

Minijauhispyörykät ovat helppo ja herkullinen kasvisvaihtoehto ruokalistoille. Ne sopivat hyvin niin vuokiin, kastikkeisiin kuin salaattipöytiinkin. Minijauhispyöryköiden valmistuksessa on hyödynnetty Apetitin uutta kasviproteiinia, rypsinsiemenjauhetta BlackGrain from Yellow Fields.

Tuote on saatavilla ammattikeittiöille.

Tutustu tuotteeseen tarkemmin.

BlackGrain from Yellow Fields – Apetitin uusi tuoteinnovaatio syntyy rypsin siemenistä

Apetit on kehittänyt rypsistä aivan uudenlaisen kasvisproteiinin. BlackGrain from Yellow Fields -rypsinsiemenjauhe eli rypsi-ingredientti valmistetaan olemassa olevasta raaka-aineesta, osittain rasvattomaksi puristetusta rypsinsiemenkakusta. Aiemmin puristekakku on käsitelty rypsipuristeeksi, joka on hyödynnetty eläinrehun raaka-aineena, mutta kehitystyön tuloksena sen jalostusarvoa voidaan lisätä valmistamalla siitä ihmisravintoon sopivaa rypsinsiemenjauhetta.

Vastuulliselle BlackGrain from Yellow Fields -rypsinsiemenjauheelle on myönnetty uuselintarvikelupa. Uuselintarvikkeille täytyy hakea lupa Euroopan komissiolta, ennen kuin ne saa tuoda markkinoille EU:n alueella. Luvanhakuprosessin tarkoituksena on varmistaa uusien elintarvikkeiden turvallisuus

Vegaaninen, gluteeniton, GMO-vapaa ja soijaton

BlackGrain from Yellow Fields sopii useimpiin ruokavalioihin. Sillä on erinomaiset ravintoarvot: se sisältää kuitua, proteiinia, hyviä rasvoja sekä kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Ravintokuitu on olennainen osa terveellistä ruokavaliota ja suomalaisessa ruokavaliossa on keskimäärin liian vähän kuituja. Lisäämällä rypsinsiemenjauhetta voidaan kuitupitoisuutta nostaa tuotteessa koska jauhe sisältää kuitua jopa 38 g/100 g. Yhdeksän välttämätöntä aminohappoa on saatava ravinnosta, koska elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan. Välttämättömistä aminohapoista BlackGrain sisältää kaikkia tasapuolisesti.

Apetit Minijauhispyörykkä on ensimmäinen tuote johon Rypsisiemenjauhetta on lisätty.

Lue lisää BlackGrainista.