Päivämäärä Aihe
30.01.2019 Apetit kirjaa arvonalentumistappiota vuoden 2018 tilinpäätökseen
Apetit Oyj, pörssitiedote 30.1.2019 klo 15:30
Apetit Oyj on saanut päätökseen konsernin säännönmukaiset vuotuiset arvonalentumistestaukset sekä päivittänyt arvionsa tase-eriensä käyvistä arvoista.

Tuoretuoteryhmän arvonalentumistestauksen seurauksena Apetit tekee 4,7 miljoonan euron alaskirjauksen. Alaskirjauksen vaikutus nettotulokseen verot huomioiden on 3,8 miljoonaa euroa. Nyt tehdyn alaskirjauksen jälkeen tuoretuoteryhmän tasearvo ei sisällä vuonna 2012 tehdyn yrityskaupan hankintamenokohdistuksia. Alaskirjaus kirjataan Apetitin jatkuvien toimintojen liiketuloksen kertaluontoiseksi eräksi. Tuoretuoteryhmän tulevaisuuden tuotto-odotusten arvioidaan kehittyvän aikaisemmin oletettua heikommin huolimatta jalostettujen tuotteiden myynnin kasvusta, lisääntyneestä työvoimatehokkuudesta ja sopeuttamistoimenpiteistä.

Apetit myi Kalajalosteet-liiketoimintansa vuonna 2017 jääden Suomen kalaliiketoiminnan vähemmistöomistajaksi alle 20 prosentin omistusosuudella. Omistuksen arvioitu arvo on kirjattu taseessa 1,0 miljoonan euron lisäkauppahintasaamiseksi. Arviota on nyt alennettu 0,9 miljoonaa euroa. Alaskirjaus kirjataan Apetitin lopetettujen toimintojen tulokseen.

Alaskirjauksilla ei ole kassavirtavaikutusta.

Apetit julkistaa vuoden 2018 tilinpäätöstiedotteen 20.2.2019.
Apetit Oyj
Lisätietoja:
Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 2100

Tero Heikkinen, talousjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 2310
Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä keskimäärin 557. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
17.01.2019 Muutoksia Apetit Oyj:n johtoryhmän rooleissa ja vastuissa
Apetit Oyj, pörssitiedote 17.1.2019 klo 9:30
Apetit Oyj:n johtoryhmän jäsenten rooleja ja vastuita on täsmennetty tavoitteena kasvavan liiketoiminnan edelleen vahvistaminen sekä tulostasoltaan epätyydyttävien liiketoimintojen nopea kehittäminen.

Kaksi perättäistä erittäin heikkoa satokautta ovat laskeneet viljakaupan volyymeja merkittävästi ja tehneet kaupankäynnistä olennaisesti normaaleja satokausia haasteellisempaa. Kotimaisen viljan vientimahdollisuuksien puuttuminen sekä Baltian osalta markkinan tarjonnan ja kysynnän epäsuhta ovat johtaneet kannattavuuden heikentymiseen. Antti Snellman keskittyykin jatkossa Viljakauppa-liiketoiminnan tuloksentekokyvyn palauttamiseen ja sen edelleen kehittämiseen. Snellman on vuodesta 2017 alkaen vastannut Viljakauppa- sekä Öljykasvituotteet-liiketoiminnoista.

Anu Ora johtaa jatkossa Pakastetuoteryhmää sekä Öljykasvituotteet-liiketoimintaa tavoitteenaan niiden kannattavan kasvun varmistaminen tuotekehityspanostuksin, kansainvälistä kauppaa kasvattamalla ja merkittävien investointien läpiviennillä. Ora on vuodesta 2015 vastannut Ruokaratkaisut-liiketoiminnasta.

Tuoretuoteryhmän ketteryyttä lisätään ja tulosvastuullista roolia vahvistetaan osana sen käynnissä olevaa rakennemuutosta vähittäiskauppaa ja ammattikeittiöitä palvelevaksi kumppaniksi. Vuodesta 2018 Tuoretuoteryhmän johtajana toiminut Leena Helminen raportoi jatkossa suoraan toimitusjohtaja Juha Vanhaiselle. Tuoretuoteryhmän keskeiset tavoitteet ovat liiketoiminnan edelleen tehostuminen sekä kannattavuuden selkeä parantaminen.

”Roolien ja vastuiden muutoksilla lisäämme panostuksia Viljakauppa-liiketoiminnan ja Tuoretuoteryhmän toimintaedellytysten vahvistamiseen sekä kannattavuuden parantamiseen”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Uudet vastuut ja roolit astuvat voimaan 17.1.2019. Snellman, Ora ja Helminen jatkavat Apetit Oyj:n johtoryhmän jäseninä ja he raportoivat toimitusjohtaja Juha Vanhaiselle.

Muutoksilla ei ole vaikutusta Apetit Oyj:n raportointisegmentteihin.
Apetit Oyj
Lisätietoja:
Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, puh. 010 402 00

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä keskimäärin 557. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
04.12.2018 Apetit Oyj: Ilmoitus omien osakkeiden luovutuksesta
Apetit Oyj, pörssitiedote 4.12.2018 klo 9.30
Apetit Oyj on luovuttanut 4.12.2018 (muu luovutus) palkkiona yhtiön hallituksen jäsenille omia osakkeitaan (APETIT) yhteensä 5 471 kappaletta. Osakkeiden luovutusarvo on yhteensä 53 290,28 euroa eli noin 9,74 euroa kappaleelta. Nyt ilmoitetun luovutuksen jälkeen yhtiön hallussa on 105 955 osaketta.

Apetit Oyj:n hallintoneuvosto päätti 16.4.2018, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 39 060 euron, varapuheenjohtajalle 24 120 euron ja jäsenille 19 560 euron vuosipalkkio. Vuosipalkkiosta 60 % maksetaan rahana ja 40 % luovuttamalla yhtiön hallussa olevia omia osakkeita niiden luovutushetken käypään markkina-arvoon. Osake- ja rahapalkkiot päätettiin suorittaa kerran vuodessa joulukuussa.

Apetit Oyj
07.11.2018 Muutos Apetit Oyj:n hallituksessa
Apetit Oyj, Pörssitiedote 7.11.2018 klo 16.25
Apetit Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Meriläinen luopuu tehtävästään henkilökohtaisista syistä. Apetit Oyj:n hallintoneuvosto on 7.11.2018 pitämässään kokouksessa valinnut hallituksen puheenjohtajaksi Esa Härmälän ja varapuheenjohtajaksi Lasse Ahon. Muutoksen jälkeen Apetit Oyj:n hallituksessa on viisi jäsentä.
Apetit Oyj
01.11.2018 Apetit Oyj:n taloudellinen tiedottaminen 2019
Apetit Oyj, pörssitiedote 1.11.2018 klo 9:00
Apetit julkaisee vuonna 2019 tilinpäätöstiedotteen, puolivuosikatsauksen ja kaksi liiketoimintakatsausta seuraavasti:

20. helmikuuta 2019 - Tilinpäätöstiedote 2018
8. toukokuuta 2019 - Liiketoimintakatsaus, tammi-maaliskuu 2019
16. elokuuta 2019 - Puolivuosikatsaus, tammi-kesäkuu 2019
6. marraskuuta 2019 - Liiketoimintakatsaus, tammi-syyskuu 2019

Vuoden 2018 vuosikertomus julkaistaan viikolla 10, 2019.
Apetitin varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi torstaina 28. maaliskuuta 2019. Apetitin hallitus kutsuu yhtiökokouksen koolle myöhemmin.
Taloudelliset katsaukset julkaistaan suomeksi ja englanniksi yhtiön verkkosivuilla osoitteessa apetitgroup.fi.

Apetit Oyj
01.11.2018 Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.1.-30.9.2018: Ruokaratkaisujen positiivinen kehitys jatkui, heikko sato vaikuttaa Viljakaupan kannattavuuteen
Apetit Oyj, Pörssitiedote 1.11.2018 klo 8:30
Apetit on siirtynyt 1.1.2018 alkaen raportoimaan ensimmäisen (Q1) ja kolmannen (Q3) neljänneksen tulokset liiketoimintakatsauksina. Puolivuotiskatsaus (Q2) ja tulos (Q4) raportoidaan liiketoimintakatsausta laajemmin sisältäen segmentti-informaation.

Heinä-syyskuu 2018

· Liikevaihto oli 76,6 (74,4) miljoonaa euroa
· Operatiivinen käyttökate (EBITDA) oli 3,1 (3,0) miljoonaa euroa
· Operatiivinen liiketulos oli 1,7 (1,6) miljoonaa euroa

Tammi-syyskuu 2018

· Liikevaihto oli 209,1 (225,3) miljoonaa euroa
· Operatiivinen käyttökate (EBITDA) oli 3,2 (4,2) miljoonaa euroa
· Operatiivinen liiketulos oli -1,1 (0,1) miljoonaa euroa

Tietoja ei ole tilintarkastettu. Suluissa olevat luvut viittaavat vuoden 2017 vastaavan ajanjakson jatkuviin toimintoihin ja vertailukaudella tarkoitetaan edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa, ellei toisin ole mainittu.

Toimitusjohtaja Juha Vanhainen:

”Apetit on ottanut tavoitteekseen näyttää suuntaa kasvipohjaiselle syömiselle. Uudistuminen, yksi yhtiön strategisista painopistealueista, tarkoittaa meille jatkuvaa virtaa kuluttajia kiinnostavia uusia tuotteita. Tänä syksynä Apetit toi jälleen markkinoille useita maukkaita uutuuksia, jotka mahdollistavat kuluttajien tarpeen lisätä kasvisten käyttöä ja vastuullisia valintoja.

Toimme hoitokalastuksella saatavasta raaka-aineesta valmistettavat kotimaiset järvikalapihvit vähittäiskauppojen pakastealtaisiin. Pinaattikeittoperhe laajeni vegaaniseen versioon ja pizzavalikoima uuteen kasvisjauhistuotteeseen. Laajensimme myös lapsille suunnattua valikoimaamme sekä Tuorekset-tuoteperhettä uusilla kasvisekoituksilla.

Konsernin liikevaihto nousi hieman viljojen maailmanmarkkinahintojen oleellisesta noususta johtuen. Kaksi viimeisintä satokautta ovat olleet hyvin poikkeuksellisia ja kotimainen viljasato jää tänä vuonna vuosituhannen huonoimmaksi. Kuuma ja kuiva kesä 2018 vaikutti heikentävästi myös kotimaisten kasvisten satoon.

Ruokaratkaisujen positiivinen tuloskehitys jatkui erityisesti pakasteiden, mutta myös tuoretuotteiden kasvaneen myynnin sekä sopeuttamis- ja tehostamistoimenpiteiden seurauksena. Öljykasvituotteiden tulos säilyi vertailukauden tasolla. Viljakaupan kannattavuus laski olennaisesti vertailukaudesta johtuen toisesta perättäisestä heikosta viljasadosta ja sen vaikutuksista kaupankäyntimahdollisuuksiin. Olen erittäin tyytyväinen, että Ruokaratkaisujen parantunut tulos pystyi tällä vuosineljänneksellä kompensoimaan Viljakaupan tuloksen laskun.

Konsernin strategisia painopistealueita ovat uudistumisen lisäksi tehokkuuden parantaminen ja kansainvälistyminen. Työ kannattavuuden parantamiseksi ja tulevaisuuden kasvun luomiseksi, myös Suomen rajojen ulkopuolella, konsernissa jatkuu.”

AVAINLUVUT

Milj. euroa 7-9 7-9 Muutos 1-9 1-9 Muutos 2017
2018 2017 2018 2017
JATKUVAT TOIMINNOT,
AVAINLUVUT
Liikevaihto 76,6 74,4 3 % 209,1 225,3 -7 % 311,8
Operatiivinen käyttökate 3,1 3,0   3,2 4,2   6,8
(EBITDA)
Operatiivinen liiketulos 1,7 1,6   -1,1 0,1   1,3
Liiketulos 1,5 1,6   -2,6 -0,1   1,1
Osuus osakkuusyhtiö Sucroksen -0,1 0,1   -1,0 -0,4   1,0
tuloksesta
Kauden tulos 1,1 2,6   -3,4 0,5   2,9
Osakekohtainen tulos, euroa 0,17 0,42   -0,55 0,09   0,46
Käyttöpääoma, kauden lopussa       49,1 39,5   30,0
Investoinnit       2,6 3,7   5,2
KONSERNI, AVAINLUVUT sis.
vertailukaudella lopetetut
toiminnot, Kalajalosteet
Oma pääoma / osake, euroa       16,73 17,75   18,10
Operatiivinen sidotun pääoman       0,5% 2,5%   2,4%
tuottoprosentti R12 (ROCE-%)
Liiketoiminnan rahavirta       -18,7 12,2   20,0
Omavaraisuusaste       63,6% 62,6%   72,6%
Nettovelkaantumisaste       12,3% 8,8%   -9,6%
(gearing)

TALOUDELLINEN KEHITYS HEINÄ-SYYSKUUSSA

Vertailukelpoinen liikevaihto nousi 3 prosenttia ja oli 76,6 (74,4) miljoonaa euroa. Ruokaratkaisuissa liikevaihto kasvoi pakasteissa sekä hieman tuoretuotteissa. Viljakaupan liikevaihto nousi viljojen markkinahintojen oleellisen nousun johdosta. Öljykasvituotteissa liikevaihto oli vertailukauden tasolla.

Operatiivinen liiketulos oli 1,7 (1,6) miljoonaa euroa. Ruokaratkaisuissa tulos parani pakaste- ja tuoretuoteryhmän hyvän myynnin sekä sopeuttamis- ja tehostamistoimenpiteiden ansiosta. Heikot satokaudet vuosina 2017 ja 2018 ovat heikentäneet Viljakaupan kannattavuutta. Öljykasvituotteissa kannattavuus oli vertailukauden tasolla.

Vertailukauden tulosta paransi 1,3 miljoonan euron erä liittyen kalaliiketoiminnan myynnin seurauksena tehtyihin verokirjauksiin.

TALOUDELLINEN KEHITYS TAMMI-SYYSKUUSSA

Vertailukelpoinen liikevaihto laski 7 prosenttia ja oli 209,1 (225,3) miljoonaa euroa. Ruokaratkaisuissa liikevaihto oli vertailukauden tasolla. Pakasteissa ja tuoretuotteissa myynti kasvoi kaikissa myyntikanavissa. Palvelumyynnin liikevaihto pieneni myyntiverkoston supistuessa. Viljakaupan liikevaihto laski vertailukaudesta. Öljykasvituotteissa liikevaihto oli vertailukauden tasolla.

Operatiivinen liiketulos oli -1,1 (0,1) miljoonaa euroa. Ruokaratkaisut ja öljykasvituotteet paransivat hieman vertailukaudesta. Viljakaupassa kannattavuus laski merkittävästi pääosin heikkojen satokausien seurauksena.

Konsernin maksuvalmius oli hyvä ja rahoitusasema vahva. Omavaraisuusaste oli 63,6 (62,6) prosenttia ja nettovelkaantumisaste oli 12,3 (8,8) prosenttia. Konsernin liiketoiminnan rahavirta korkojen ja verojen jälkeen oli tammi-syyskuussa -18,7 (12,2) miljoonaa euroa johtuen viljavarastojen kasvusta ja viljojen maailmanmarkkinahintojen oleellisesta noususta.

TOIMINNAN KAUSILUONTEISUUS

IAS 2 -standardin mukaisesti vaihto-omaisuuden hankintamenoon luetaan mukaan systemaattisesti kohdistettu osuus valmistuksen kiinteistä yleismenoista. Satokausituotannossa raaka-aineista jalostetaan valmiita tuotteita pääosin kahden viimeisen vuosineljänneksen aikana, jolloin valmistuksen kiinteitä yleismenoja aktivoituu taseeseen enemmän. Tästä kirjauskäytännöstä johtuen tuloskertymä painottuu kahdelle viimeiselle vuosineljännelle. Tuloskertymän kausiluonteisuus on satokausituotannosta johtuen voimakkainta Ruokaratkaisut-segmentin pakastetuoteryhmässä, osakkuusyhtiö Sucroksen toiminnassa satokausituotanto painottuu viimeiseen vuosineljännekseen.

OHJEISTUS VUODELLE 2018 ENNALLAAN

Konsernin koko vuoden operatiivisen liiketuloksen arvioidaan jäävän vertailuvuoden jatkuvien toimintojen tasosta (vuonna 2017: 1,3 miljoonaa euroa). Toiminnan kausiluontoisuuden johdosta tuloskertymä painottuu vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Koko vuoden myyntivolyymeja ja tulosnäkymiä varjostaa vuoden 2017 heikko sato sekä huonot satonäkymät kuluvana vuotena.

Apetit Oyj
16.08.2018 Apetit Oyj:n puolivuotiskatsaus 1.1.-30.6.2018: Heikko sato laski Viljakaupan volyymeja ja konsernin tulosta - strategiset toimenpiteet rakentavat perustaa tulevalle
Apetit Oyj:n puolivuotiskatsaus 1.1.-30.6.2018: Heikko sato laski Viljakaupan volyymeja ja konsernin tulosta - strategiset toimenpiteet rakentavat perustaa tulevalle
 
Apetit Oyj, Puolivuotiskatsaus, 16.8.2018 klo 8.30

Tämä tiedote on tiivistelmä Apetitin tammi-kesäkuun 2018 puolivuotiskatsauksesta. Puolivuotiskatsaus kokonaisuudessaan on tämän tiedotteen liitteenä pdf-tiedostona ja se on saatavilla myös yhtiön kotisivuilla apetitgroup.fi/sijoittajille.
Huhti-kesäkuu, jatkuvat toiminnot*

· Jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 72,8 (76,8) miljoonaa euroa
· Operatiivinen käyttökate (EBITDA) oli 0,1 (0,8) miljoonaa euroa
· Operatiivinen liiketulos oli -1,4 (-0,5) miljoonaa euroa

Tammi-kesäkuu, jatkuvat toiminnot*

· Jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 132,5 (150,8) miljoonaa euroa
· Operatiivinen käyttökate (EBITDA) oli 0,1 (1,2) miljoonaa euroa
· Operatiivinen liiketulos oli -2,8 (-1,5) miljoonaa euroa

Kauden keskeisiä tapahtumia

· Apetit investoi 9,7 miljoonan euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylässä
· Apetit investoi 3,7 miljoonaa euroa bioenergialaitoksen rakentamiseen Kirkkonummella sijaitsevan Avena Kantvik Oy:n rypsiöljynpuristamon yhteyteen
· Avena Nordic Grain Oy:n ja Viljelijän Bernerin yhdistivät osto- ja myyntiorganisaationsa tuotantopanos- ja viljakaupassa kumppanuuteen perustuvassa uudessa toimintamallissa
· Apetit Vegepops Porkkana-mango valittiin Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2018

*Jatkuvat toiminnot sisältävät Ruokaratkaisut-, Öljykasvituotteet- ja Viljakauppa-liiketoiminnot.

Tietoja ei ole tilintarkastettu. Suluissa olevat luvut viittaavat vuoden 2017 vastaavaan ajanjaksoon ja vertailukaudella tarkoitetaan edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa, ellei toisin ole mainittu.

PÄIVITETTY (3.8.2018) TULOSOHJEISTUS VUODELLE 2018

Konsernin koko vuoden operatiivisen liiketuloksen arvioidaan jäävän vertailuvuoden jatkuvien toimintojen tasosta (vuonna 2017: 1,3 miljoonaa euroa). Toiminnan kausiluontoisuuden johdosta tuloskertymä painottuu vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Koko vuoden myyntivolyymeja ja tulosnäkymiä varjostaa vuoden 2017 heikko sato sekä huonot satonäkymät kuluvana vuotena. 

Toimitusjohtaja Juha Vanhainen:

”Apetit on jatkanut maaliskuussa 2018 julkistetun strategian mukaisia toimenpiteitä painopistealueillaan kansainvälistymisessä, uudistumisessa ja tehokkuuden parantamisessa. Toteutetut strategian mukaiset toimenpiteet vahvistavat Apetitin asemaa kasvisten ykkösenä ja rakentavat perustaa liiketoiminnan edelleen kehittämiseksi.

Ilmoitimme kesäkuussa investoivamme lähes 10 miljoonaa euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylän tehtaalla. Uusi linja kaksinkertaistaa tuotantokapasiteetin, vastaa nykyiseen kysyntään sekä mahdollistaa uusien tuotteiden valmistuksen kotimaahan ja kansainvälisille markkinoille.

Osana tehokkuuden parantamista rakennamme bioenergialaitoksen Kirkkonummella sijaitsevan Avena Kantvik Oy:n rypsiöljynpuristamon yhteyteen. Bioenergialaitos korvaa nykyisen uusiutumattomiin polttoaineisiin perustuvan energiaratkaisun ja pienentää merkittävästi koko konsernin hiilidioksidipäästöjä.

Apetit osallistui touko-kesäkuussa toteutettuun kehitysyhtiö Foodwestin osakeantiin. Osakkuus tukee strategisia tavoitteitamme panostaa tuotekehitykseen, uudistua ja näyttää suuntaa kasvipohjaiselle syömiselle. Yksi osoitus jo tehdystä työstä on toukokuussa Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2018 valittu Apetit Vegepops Porkkana-mango. Jatkoimme myös rypsi-ingredientin kehittämiseen tähtäävää hanketta, jonka tavoitteena on uuden, ravintosisällöltään korkealaatuisen, ingredientin kehittäminen kansainvälisille elintarvikemarkkinoille.

Uudistuminen ja toiminnan jatkuva kehittäminen konkretisoituvat myös Apetitin tytäryhtiön Avena Nordic Grain Oy:n ja Viljelijän Bernerin yhdistäessä osto- ja myyntiorganisaationsa tuotantopanos- ja viljakaupassa kumppanuuteen perustuvassa uudessa toimintamallissa. Liiketoimintaa harjoitetaan jatkossa nimellä Viljelijän Avena Berner ja se tarjoaa kotimaiselle viljelijälle tuotantopanos- ja viljakaupan palvelut yhdeltä luukulta.

Ruuan kansainvälisen kaupan osuuden kasvattaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Apetit lanseeraa elokuun lopussa Ruotsin markkinoille suunnatun Free from -valikoiman, joka sisältää viisi erilaista pihvi- ja pyörykkätuotetta. Venäjällä jatkamme asemamme vahvistamista paikallisten elintarvikeketjujen kautta.

Vaikean satokauden 2017 vaikutukset ulottuivat ennakoidusti vuoden alkupuoliskolle laskien merkittävästi viljakaupan volyymeja ja samalla heikentäen konsernin liikevaihtoa vertailukauteen nähden. Palvelumyyntiverkoston pienentyminen vaikutti negatiivisesti Ruokaratkaisujen liikevaihtoon.  Öljykasvituotteiden tuloskehitys säilyi vakaana volyymien kasvaessa hieman vertailukaudesta. Sokerin alhaiset maailmanmarkkinahinnat ovat puolestaan painaneet osakkuusyhtiö Sucroksen tulosta.

Kevään aikana Apetit on toteuttanut kannattavuuden parantamiseen tähtääviä sopeuttamistoimenpiteitä henkilöstövähennyksillä ja muilla kustannussäästöillä. Niiden yhteisvaikutus vuodelle 2018 on 1,0 miljoonaa euroa vuotuisen kokonaisvaikutuksen ollessa 1,8 miljoonaa euroa.

Näillä näkymin toinen perättäinen keskimääräistä merkittävästi heikompi satokausi vaikuttaa negatiivisesti konsernin tuloksentekokykyyn loppuvuoden aikana. Kotimaisesta viljasadosta on ennakkoarvioiden mukaan tulossa vuosituhannen huonoin, mikä rajoittaa kaupankäyntimahdollisuuksia erityisesti viennissä. Myös avomaan kasvisten sato näyttää jäävän tavanomaisesta.”

AVAINLUVUT

Milj. euroa 4-6 4-6 Muutos 1-6 1-6 Muutos 2017
2018 2017 2018 2017
Jatkuvat toiminnot              
Liikevaihto 72,8 76,8 -5 % 132,5 150,8   -12 % 311,8
Operatiivinen käyttökate (EBITDA) 0,1 0,8   0,1 1,2   6,8
Operatiivinen liiketulos -1,4 -0,5   -2,8 -1,5   1,3
Liiketulos -2,7 -0,7   -4,1 -1,7   1,1
Osuus osakkuusyhtiö Sucroksen tuloksesta -0,4 0,2   -0,9 -0,5   1,0
Kauden tulos -2,8 -0,5   -4,5 -2,0   2,9
Osakekohtainen tulos, euroa -0,45 -0,08   -0,72 -0,32   0,46
Käyttöpääoma, kauden lopussa       28,5 25,3   30,0
Investoinnit       1,8 2,5   5,2
Konserni              
(sis. vertailukaudella lopetetut toiminnot)
Osakekohtainen tulos, euroa -0,45 -0,27   -0,72 -0,56   -0,10
Oma pääoma / osake, euroa       16,75 17,58   18,10
Operatiivinen sidotun pääoman tuottoprosentti (ROCE-%)       0,9 % 1,9 %   2,4 %
Liiketoiminnan rahavirta       -0,1 23,1   20,0
Omavaraisuusaste       76,1 % 71,1 %   72,6 %
Nettovelkaantumisaste (gearing)       -4,7 % -1,5 %   -9,6 %

TIEDOTUSTILAISUUS JA WEBCAST

Tiedotustilaisuus pidetään tänään klo 10.00 Apetitin toimitiloissa osoitteessa Sörnäistenkatu 1 A, Helsinki. Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana webcast-lähetyksenä Apetitin verkkosivuilla apetitgroup.fi/sijoittajille. Esitysmateriaali ja tallenne tiedotustilaisuudesta ovat saatavilla yhtiön kotisivuilla tilaisuuden jälkeen.

Apetit Oyj

Lisätietoa:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 2100

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
16.08.2018 Apetit rakentaa bioenergialaitoksen Kirkkonummen rypsiöljynpuristamon yhteyteen
Apetit rakentaa bioenergialaitoksen Kirkkonummen rypsiöljynpuristamon yhteyteen

Apetit Oyj, pörssitiedote 16.8.2018 klo 8.00

Apetit rakentaa bioenergialaitoksen Kirkkonummen rypsiöljynpuristamon yhteyteen. Yhtiö on saanut myönteisen päätöksen työ- ja elinkeinoministeriön uusiutuvaan energiaan perustuville hankkeille myönnettävästä investointituesta. Myönnetty tuki on 10 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista, kuitenkin maksimissaan 350 000 euroa.

Apetit tiedotti 7.6.2018 suunnittelevansa bioenergialaitoksen rakentamista.

”Olemme iloisia, että pystymme investoimaan strategisten liiketoimintojemme kehittämiseen ja panostamaan uusiutuvan energian käyttöön. Uusi bioenergialaitos kasvattaa tehtaan energiaomavaraisuutta ja hyödyntää tuotannon sivuvirtoja energianlähteenä”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Bioenergialaitos korvaa nykyisen uusiutumattomiin polttoaineisiin perustuvan energiaratkaisun ja pienentää merkittävästi koko konsernin hiilidioksidipäästöjä. Investoinnin arvo on noin 3,7 miljoonaa euroa. Bioenergialaitoksen rakentaminen on ehdollinen ympäristöluvan saamiselle.

Apetit Oyj

Lisätietoja:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 00

Sanna Väisänen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 4024041

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
03.08.2018 Apetit päivittää arviotaan vuoden 2018 operatiivisesta liiketuloksesta
Apetit päivittää arviotaan vuoden 2018 operatiivisesta liiketuloksesta

Apetit Oyj, Pörssitiedote 3.8.2018 klo 9.30

Apetit päivittää arviotaan vuoden 2018 operatiivisesta liiketuloksesta. Yhtiö arvioi nyt, että konsernin koko vuoden operatiivinen liiketulos jää vertailuvuoden jatkuvien toimintojen tasosta (vuonna 2017: 1,3 miljoonaa euroa).

Olemassa oleviin satoennusteisiin perustuen kotimainen viljasato on jäämässä keskimääräistä merkittävästi heikommaksi jo toisena perättäisenä vuotena. Vuoden 2018 sadosta on ennakkoarvioiden mukaan tulossa vuosituhannen huonoin. Kaupankäyntimahdollisuuksien erityisesti viennissä arvioidaan olevan normaalia olennaisesti rajallisemmat vuoden 2018 loppupuoliskolla.

Päivitetty ohjeistus vuodelle 2018:

Konsernin koko vuoden operatiivisen liiketuloksen arvioidaan jäävän vertailuvuoden jatkuvien toimintojen tasosta (vuonna 2017: 1,3 miljoonaa euroa). Toiminnan kausiluontoisuuden johdosta tuloskertymä painottuu vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Koko vuoden myyntivolyymeja ja tulosnäkymiä varjostaa vuoden 2017 heikko sato sekä huonot satonäkymät kuluvana vuotena. 

Aikaisempi ohjeistus vuodelle 2018 (julkistettu 1.3.2018):

Konsernin koko vuoden operatiivisen liiketuloksen arvioidaan olevan vertailuvuoden jatkuvien toimintojen tulosta parempi (vuonna 2017: 1,3 miljoonaa euroa). Toiminnan kausiluontoisuuden johdosta tuloskertymä painottuu vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Alkuvuoden myyntivolyymeja ja tulosnäkymiä varjostaa vuoden 2017 heikko sato.

Apetit julkistaa puolivuosikatsauksensa 16.8.2018 klo 8.30.

Apetit Oyj

Lisätietoa:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 2100

Sanna Väisänen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 4041

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
15.06.2018 Apetit investoi 9,7 miljoonaa euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylässä
Apetit investoi 9,7 miljoonaa euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylässä

Apetit Oyj, pörssitiedote 15.6.2018 klo 8:30

Apetit investoi 9,7 miljoonaa euroa uuteen pihvi- ja pyörykkälinjaan Säkylän tehtaalla. Tuotantolinjalla tullaan valmistamaan kasvis- ja kalapohjaisia pihvejä ja pyöryköitä sekä muita uudenlaisia kasvipohjaisia lisäarvotuotteita. Linjan rakentaminen alkaa elokuussa 2018 ja tuotanto käynnistyy arviolta kesäkuussa 2019.

”Pihvit ja pyörykät ovat jo muutaman vuoden olleet yksi Apetitin voimakkaimmin kasvavista tuoteryhmistä, vuosikasvun ollessa keskimäärin noin 20 prosenttia. Myös näkymät kasvun jatkumiselle ovat valoisat – tätä tukee kuluttajakysynnän vahva kasvu, omat tuotekehityspanostukset ja uudet avaukset kansainvälisessä kaupassa”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Uusi pihvi- ja pyörykkälinja kaksinkertaistaa tuotantokapasiteetin ja sen tavoitteena on vastata nykyiseen kysyntään sekä mahdollistaa uusien tuotteiden valmistuksen kotimaahan ja kansainvälisille markkinoille. Tämän lisäksi se parantaa tuotannon tehokkuutta useilla eri osa-alueilla.

”Pihvi- ja pyörykkälinjan investoinnissa konkretisoituvatkin kaikki strategiset painopistealueemme eli uudistuminen, kansainvälistyminen ja tehokkuuden parantaminen. Tämän lisäksi investointi on merkittävä Säkylässä paikallisesti sekä samalla vahva viesti toiminnan kehittämisestä ja edelleen vahvistamisesta. Investointi luo volyymien kasvun myötä työtä ja työpaikkoja tuotannossa ja toimitusketjussa. Tuotteita valmistetaan myös alueella sopimusviljellyistä kasviksista”, Vanhainen jatkaa.

Investointi mahdollistaa tulevaisuudessa monipuolisemman tuotekehityksen esimerkiksi tuotteiden muodon, raaka-ainepohjan ja makumaailman uudistamiseen liittyen sekä kokonaan uudenlaisten kasvipohjaisten tuotteiden valmistamisen. Lisäksi se mahdollistaa nykyistä paremman markkinakohtaisen räätälöinnin.

Apetit Oyj

Lisätietoja:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 00

Sanna Väisänen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 4024041

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
07.06.2018 Apetit suunnittelee bioenergialaitoksen rakentamista Kirkkonummen rypsiöljynpuristamon yhteyteen
Apetit suunnittelee bioenergialaitoksen rakentamista Kirkkonummen rypsiöljynpuristamon yhteyteen

Apetit Oyj, pörssitiedote 7.6.2018 klo 9:30

Apetit suunnittelee bioenergialaitoksen rakentamista Kirkkonummella sijaitsevan Avena Kantvik Oy:n rypsiöljynpuristamon yhteyteen. Suunnitteilla oleva bioenergialaitos korvaisi nykyisen uusiutumattomiin polttoaineisiin perustuvan energiaratkaisun ja pienentäisi merkittävästi koko konsernin hiilidioksidipäästöjä.

”Hiilidioksidipäästöjen vähenemisen lisäksi bioenergialaitos pienentäisi merkittävästi Apetitin nykyisiä energiakustannuksia, sillä öljynpuristaminen on konsernin energiaintensiivisin tuotantoprosessi”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Investoinnin arvo olisi noin 3,7 miljoonaa euroa. Laitoksen suunniteltu lämpöteho on 4,5 MW, joka kattaisi oman tuotannon energiatarpeen. Samassa yhteydessä rakennettaisiin varakattilalaitos, joka mahdollistaa myös biokaasun käytön.

Bioenergialaitoksen ensisijaisina polttoaineina käytettäisiin metsähaketta ja kierrätyspuuta sekä muita lähialueilta syntyviä metsä- tai peltokuitujakeita. Tämän lisäksi Apetit pystyisi hyödyntämään energiantuotannossaan kasviöljyn tuotannon sivuvirtoja kuten rypsinsiementen seulontajätteitä, kasviöljylietettä sekä mahdollisuuksien mukaan rypsiöljyn puhdistusprosessissa käytettävää bentoniittisavea.

”Bioenergialaitoksen myötä Apetit saisi tuotannon sivuvirroista syntyvän hyödyn omaan käyttöönsä. Tehtaan energiaomavaraisuus kasvaisi ja riippuvuus sivuvirtojen käyttäjistä poistuisi. Keskeisenä tavoitteena onkin, että bioenergialaitos rakennettaisiin osaksi tehtaan kiertotaloutta ja resurssiviisasta raaka-aineiden käyttöä”, jatkaa Vanhainen.

Apetit tulee hakemaan hankkeeseen työ- ja elinkeinoministeriön uusiutuvaan energiaan perustuville hankkeille myönnettävää investointitukea sekä jättämään ympäristölupahakemuksen. Apetit tekee investointipäätöksen, mikäli se saa myönteiset päätökset molempiin.

Apetit Oyj

Lisätietoja:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 00

Sanna Väisänen, Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 4024041
Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
08.05.2018 Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.1.-31.3.2018: Ruokaratkaisujen positiivinen kehitys jatkui, Viljakaupan volyymit pienenivät ennakoidusti johtuen heikosta satokaudesta
Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.1.-31.3.2018: Ruokaratkaisujen positiivinen kehitys jatkui, Viljakaupan volyymit pienenivät ennakoidusti johtuen heikosta satokaudesta

Apetit Oyj, Pörssitiedote 8.5.2018 klo 8:30

Apetit on siirtynyt 1.1.2018 alkaen raportoimaan ensimmäisen (Q1) ja kolmannen (Q3) neljänneksen tulokset liiketoimintakatsauksina. Puolivuotiskatsaus (Q2) ja tulos (Q4) raportoidaan liiketoimintakatsausta laajemmin sisältäen segmentti-informaation.

TAMMI-MAALISKUU 2018 LYHYESTI

· Konsernin liikevaihto oli 59,7 (74,0) miljoonaa euroa
· Operatiivinen käyttökate (EBITDA) oli 0,0 (0,4) miljoonaa euroa
· Operatiivinen liiketulos oli -1,4 (-1,0) miljoonaa euroa
· Kauden tulos oli -1,7 (-1,4) miljoonaa euroa ja osakekohtainen tulos -0,27 (-0,23) euroa

Tietoja ei ole tilintarkastettu. Suluissa olevat luvut viittaavat vuoden 2017 vastaavan ajanjakson jatkuviin toimintoihin ja vertailukaudella tarkoitetaan edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa, ellei toisin ole mainittu.

Toimitusjohtaja Juha Vanhainen:

”Maaliskuun alussa päivitetyn strategian painopistealueet – uudistuminen, kansainvälistyminen ja tehokkuuden parantaminen – ovat määrittäneet tekemistä kaikissa konsernin liiketoiminnoissa alkuvuoden aikana.
Jatkoimme suunnan näyttämistä kasvipohjaiselle syömiselle tuomalla markkinoille useita uutuustuotteita eri tuoteryhmiin. Laajennuimme myös uudelle tuoteryhmäalueelle, mukaan otettaviin ja heti syötäviin välipalatuotteisiin, lanseeraamalla napostelukasvikset ja kulhoruuat. Erilaisten välipalojen kysyntä on kasvanut ja tulee kasvamaan merkittävästi, sillä yhä useampi korvaa niillä aterioita liikkeellä ollessaan. Ravitsemussitoumustensa mukaisesti Apetit haluaa tarjota tähän tuoteryhmään terveellisiä vaihtoehtoja ja helpottaa kasvisten syönnin lisäämistä eri ikäryhmissä.
Kansainvälistyminen eteni tavoitteiden mukaisesti, sillä ruuan kansainvälisessä kaupassa saavutettiin tammi-maaliskuussa 2018 jo koko vuoden 2016 taso. Apetit on perinteisesti ollut merkittävä toimija kansainvälisessä viljakaupassa, mutta nyt kansainvälisen kaupan osuuden merkittävää kasvattamista tavoitellaan myös ruuassa. Apetitin ruokatuotteista kansainvälisesti kiinnostavat erityisesti lisäarvotuotteet, kuten kasvispihvit ja -pyörykät, sekä herne.
Konsernin liikevaihto laski ennakoidusti vertailukaudesta johtuen vuoden 2017 heikosta satokaudesta. Heikko satokausi vaikutti erityisesti viljakauppaan, jossa myyntivolyymit ovat laskeneet tilapäisesti heikentäen samalla ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta. Positiivinen tuloskehitys jatkui Ruokaratkaisuissa, jossa pakasteiden ja tuoretuotteiden myynti kasvoi voimakkaasti. Öljykasvituotteissa tuotanto kasvoi hieman vertailukaudesta strategiassa asetetun tavoitteen mukaisesti.
Jatkamme kannattavuuden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Kalaliiketoiminnan myynnin seurauksena keskitymme toimintamme yksinkertaistamiseen ja tehostamiseen läpi konsernin. Selkeä päämäärämme on kannattavan kasvun varmistaminen.”

AVAINLUVUT

Milj. euroa 1-3 1-3 Muutos 2017
2018 2017
JATKUVAT TOIMINNOT, AVAINLUVUT        
Liikevaihto 59,7 74,0 -19 % 311,8
Operatiivinen käyttökate (EBITDA) 0,0 0,4   6,8
Operatiivinen liiketulos -1,4 -1,0   1,3
Liiketulos -1,4 -1,0   1,1
Osuus osakkuusyhtiö Sucroksen tuloksesta -0,5 -0,6   1,0
Kauden tulos -1,7 -1,4   2,9
Osakekohtainen tulos, euroa -0,27 -0,23   0,46
Käyttöpääoma, kauden lopussa 30,2 42,2   30,0
KONSERNI, AVAINLUVUT sis. vertailukaudella lopetetut toiminnot, Kalajalosteet
Oma pääoma / osake, euroa 17,19 18,08   18,10
Operatiivinen sidotun pääoman tuottoprosentti (ROCE-%) 2,5 % 1,3 %   2,4 %
Liiketoiminnan rahavirta -4,5 -0,5   20,0
Omavaraisuusaste, % 73,6 % 62,2 %   72,6 %
Nettovelkaantumisaste (gearing), % -5,4 % 14,9 %   -9,6 %
Investoinnit 0,7 1,4   5,2

TALOUDELLINEN KEHITYS KATSAUSKAUDELLA

Konsernin vertailukelpoinen liikevaihto laski 19 prosenttia ja oli 59,7 (74,0) miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku johtui kokonaisuudessaan Viljakaupan tilapäisesti alentuneista volyymeista. Sen sijaan Ruokaratkaisuissa liikevaihto kasvoi selvästi sekä pakasteissa että tuoretuotteissa kaikissa myyntikanavissa. Öljykasvituotteissa liikevaihto jäi hieman vertailukaudesta toimitusten painottuessa ensimmäisen neljänneksen aikana valkuaispuristeisiin.

Konsernin operatiivinen liiketulos oli -1,4 (-1,0) miljoonaa euroa. Viljakaupassa kannattavuutta heikensivät heikon satokauden takia alentuneet volyymit. Ruokaratkaisuissa tulos parani pakastetuoteryhmän ennätyksellisen myynnin ansiosta. Öljykasvituotteissa kannattavuus jäi hieman vertailukaudesta heikon satokauden vaikeuttaessa kotimaisen raaka-aineen saatavuutta.

Konsernin maksuvalmius oli hyvä ja rahoitusasema vahva. Omavaraisuusaste oli 73,6 (62,2) prosenttia ja nettovelkaantumisaste oli -5,4 (14,9) prosenttia. Konsernin liiketoiminnan rahavirta korkojen ja verojen jälkeen oli tammi-maaliskuussa -4,5 (-0,5) miljoonaa euroa johtuen lähinnä viljavarastojen kasvusta.

TOIMINNAN KAUSILUONTEISUUS

IAS 2 -standardin mukaisesti vaihto-omaisuuden hankintamenoon luetaan mukaan systemaattisesti kohdistettu osuus valmistuksen kiinteistä yleismenoista. Satokausituotannossa raaka-aineista jalostetaan valmiita tuotteita pääosin vuoden viimeisen neljänneksen aikana, jolloin valmistuksen kiinteitä yleismenoja aktivoituu taseeseen enemmän. Tästä kirjauskäytännöstä johtuen tuloskertymä painottuu vuoden viimeiselle vuosineljännelle. Tuloskertymän kausiluonteisuus on satokausituotannosta johtuen voimakkainta Ruokaratkaisut-segmentin pakastetuoteryhmässä ja osakkuusyhtiö Sucroksen toiminnassa.

IFRS 15 TULOUTTAMINEN -STANDARDIN MUUTOS

Apetit soveltaa IFRS 15 Tulouttaminen -standardia 1.1.2018 alkaen. Osin volyymiin perustuvia oikaisueriä käsitellään liikevaihdon oikaisuna. Aikaisemmin erät oli kirjattu kuluihin. Muutos ei vaikuta liikevoittotasoon. Muutoksen johdosta liikevaihto laskee noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa. Ensimmäisen vuosineljänneksen 2017 päivitetty liikevaihto on 74,0 (aikaisempi oli 74,6) miljoonaa euroa ja koko vuoden 2017 päivitetty liikevaihto on 311,8 (314,0) miljoonaa euroa.

OHJEISTUS VUODELLE 2018 ENNALLAAN

Konsernin koko vuoden operatiivisen liiketuloksen arvioidaan olevan vertailuvuoden jatkuvien toimintojen tulosta parempi (vuonna 2017: 1,3 miljoonaa euroa). Toiminnan kausiluontoisuuden johdosta tuloskertymä painottuu vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Alkuvuoden myyntivolyymeja ja tulosnäkymiä varjostaa vuoden 2017 heikko sato.

Apetit Oyj

Lisätietoja:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, puh. 010 402 00

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
16.04.2018 Hallintoneuvoston järjestäytyminen ja hallituksen valinta
Hallintoneuvoston järjestäytyminen ja hallituksen valinta

Apetit Oyj, pörssitiedote 16.4.2018 klo 14:30

Apetit Oyj:n hallintoneuvosto on 16.4.2018 pitämässään kokouksessa valinnut yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Harri Eelan ja varapuheenjohtajaksi Marja-Liisa Mikola-Luodon.

Hallintoneuvosto päätti valita Apetit Oyj:n hallitukseen kuusi jäsentä. Hallituksen jäseniksi valittiin Lasse Aho, Annikka Hurme, Esa Härmälä, Seppo Laine, Veijo Meriläinen ja Niko Simula. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Veijo Meriläinen ja varapuheenjohtajaksi Esa Härmälä.

Hallituksen jäsenille päätettiin maksaa 19 560 euron, puheenjohtajalle 39 060 euron ja varapuheenjohtajalle 24 120 euron vuosipalkkio. Vuosipalkkiosta 60 % maksetaan rahana ja 40 % luovuttamalla yhtiön hallussa olevia omia osakkeita niiden luovutushetken käypään markkina-arvoon. Palkkio suoritetaan kerran vuodessa joulukuussa. Lisäksi hallituksen puheenjohtajalle päätettiin maksaa 510 euron ja jäsenille 300 euron kokouspalkkio.
Apetit Oyj
Lisätietoja:

Asmo Ritala, lakimies, Apetit Oyj, puh. 010 402 00
Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 314 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
27.03.2018 Apetit Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset
Apetit Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

Apetit Oyj, Pörssitiedote 27.3.2018 klo 15:30

Apetit Oyj:n tänään 27.3.2018 pidetty yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.-31.12.2017 ja myönsi vastuuvapauden hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajille. Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti jakaa osinkoa 0,70 euroa osakkeelta. Hallituksen esitykset yhtiökokoukselle hyväksyttiin sellaisinaan.

OSINGONJAKO

Yhtiökokous päätti, että tilikaudelta 2017 maksetaan osinkoa 0,70 euroa osaketta kohden. Osinko maksetaan osakkaalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 29.3.2018 on merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osinkoa ei makseta yhtiön hallussa oleville omille osakkeille.

OSAKEANTI- JA OMIEN OSAKKEIDEN LUOVUTUSVALTUUTUKSET

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakeannista, joka sisältää oikeuden antaa uusia tai luovuttaa yhtiön hallussa olevia omia osakkeita. Valtuutus käsittää enintään 626 757 osaketta, joista uusia osakkeita voi olla enintään 520 331 kappaletta ja yhtiön hallussa olevia omia osakkeita 106 426 kappaletta.

Valtuutus käsittää oikeuden poiketa osakkeenomistajien etuoikeudesta (suunnattu osakeanti), jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten yhtiön pääomarakenteen kehittäminen, yrityskaupan ja muiden järjestelyjen rahoittaminen ja toteuttaminen tai osakepohjaisen kannustin- tai palkkiojärjestelmän toteuttaminen.

Uuden osakkeen merkintähinta on vähintään osakkeen nimellisarvo eli kaksi (2) euroa. Oman osakkeen luovutushinta on vähintään sen luovutushetken mukainen käypä arvo, joka määräytyy NASDAQ OMX Helsinki Oy:n järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä määräytyvän kaupankäyntikurssin perusteella. Hallituksella on oikeus antaa osakkeita myös muuta kuin rahavastiketta vastaan. Osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamisessa osakkeita voidaan antaa myös vastikkeetta.

Valtuutus on voimassa vuoden 2021 varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka. Valtuutus kumoaa aikaisemman 25.3.2015 annetun osakeantivaltuutuksen ja samana päivänä annetun valtuutuksen omien osakkeiden luovuttamiseen.

HALLINTONEUVOSTON JÄSENTEN, HALLINTONEUVOSTON NIMITYSVALIOKUNNAN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJIEN VALINTA SEKÄ PALKKIOISTA PÄÄTTÄMINEN

Hallintoneuvoston jäsenten lukumääräksi vahvistettiin 18 yhtiökokouksen nimeämää jäsentä. Hallintoneuvoston erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin seitsemän henkilöä. Harri Eela, Laura Hämäläinen, Aki Kaivola, Jari Nevavuori, Markku Pärssinen ja Johanna Takanen valittiin uudelleen. Uutena jäsenenä hallintoneuvostoon valittiin Juha Hämäläinen.

Hallintoneuvoston nimitysvaliokunnan yhtiökokouksen nimeämiksi jäseniksi valittiin Jorma Takanen ja Sauli Lähteenmäki.

Yhtiön tilintarkastajiksi vuoden 2019 varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka valittiin Pasi Karppinen, KHT ja KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy vastuullisena tilintarkastajana Jari Viljanen, KHT.

Yhtiökokous päätti, että hallintoneuvoston puheenjohtajalle maksetaan 1 000 euron ja varapuheenjohtajalle 665 euron kuukausipalkkio. Kokouspalkkiona hallintoneuvoston jäsenille ja hallintoneuvoston nimitysvaliokunnan jäsenille päätettiin maksaa 300 euroa. Matkakustannukset korvataan Apetit Oyj:n matkustussäännön mukaan. Tilintarkastajille päätettiin maksaa palkkio yhtiön hyväksymän laskun mukaan.

Yhtiökokouksen pöytäkirja on luettavissa 10.4.2018 alkaen yhtiön internet-sivuilla osoitteessa www.apetitgroup.fi (http://www.apetitgroup.fi).

Apetit Oyj

Lisätietoja:
Asmo Ritala, lakimies, Apetit Oyj, puh. 010 402 00

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 314 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 560. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
06.03.2018 Apetit Oyj:n tilinpäätös sekä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2017 julkaistu
 

Apetit Oyj:n tilinpäätös sekä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2017 julkaistu

Apetit Oyj, Pörssitiedote 6.3.2018 klo 16:30

Apetit Oyj:n tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2017 on julkaistu. Julkaistu kokonaisuus sisältää hallituksen toimintakertomuksen, konsernitilinpäätöksen ja emoyhtiön tilinpäätöksen, tilintarkastuskertomuksen, hallintoneuvoston lausunnon, selvityksen Apetit Oyj:n hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä vuosi- ja vastuullisuusraportin.

Suomenkielinen materiaali on tämän tiedotteen liitteenä ja saatavilla yhtiön verkkosivuilla osoitteessa apetitgroup.fi/sijoittajille. Materiaali julkaistaan englanninkielisenä viikon 10 aikana yhtiön verkkosivuilla.

Apetit Oyj

Lisätietoja:

Sanna Väisänen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 010 402 4041

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 314 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 560. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.
Sivu 11 / 38 (Tuloksia: 570)