Apetitin rapeat uutuudet valloittavat!

Apetitin rapeat uutuudet valloittavat!

Apetit uutuudet ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa sellaisenaan tai erilaisten lisukkeiden kera. Kokeile Kotimaisia Järvikalapuikkoja, Rapeita Porkkana-kvinoapyöryköitä tai Paneroituja Uunikukkakaaliwingsejä!

Kotimaiset Järvikalapuikot

Kotimaiset Järvikalapuikot on valmistettu kotimaisesta vastuullisesti kalastetusta särjestä. Maukkaat kalapuikot saavat täyteläisyyttä laktoosittomasta kermasta ja emmentaljuustosta. Gluteeniton kikhernepaneeraus takaa rapean lopputuloksen. Lasten suosikki sisältää runsaasti proteiinia, Omega-3 rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja kalapuikot ovat myös gluteenittomia, laktoosittomia ja soijattomia. Kokeile reseptiä, jossa Kotimaiset Järvikalapuikot nautitaan täyteläisen juuresmuusin ja raikkaan pinaattikastikkeen kera.

Katso resepti tästä!

Porkkana-kvinoapyörykät

Proteiini- ja kuitupitoinen rapea kasvispyörykkä sisältää kotimaista keltaista ja oranssia porkkanaa sekä kvinoaa. Auringonkukansiemenet sekä ”Brasilian-kvinoa”-panerointi tuovat pyörykkään rapeutta ja vegaanijuusto sekä inkivääri herkullista makua. Valmista porkkana-kvinoapyöryköiden viereen helppo perunamuusi ja curry-kermaviilikastike. Sydänmerkin omaava porkkana-kvinoapyörykkä on myös gluteeniton, laktoositon, soijaton ja vegaaninen.

Katso resepti tästä!

Paneroidut Uunikukkakaaliwingsit

Herkulliset Uunikukkakaaliwingsit on kuorrutettu rapealla gluteenittomalla paneerauksella ja ne on maustettu savupaprikalla ja chilillä. Kukkakaaliwingsit sopivat hyvin naposteluun dippien kanssa, lisukkeeksi tai kokonaiseksi ateriaksi vaikka perunamuusin ja jogurttisen currykastikkeen kera. Uunikukkakaaliwingsit on myös gluteeniton, laktoositon, maidoton, soijaton ja vegaaninen tuote.

Katso resepti tästä!

 

Inspiroivia ideointihetkiä alkuvuoteen!

Liittyvät artikkelit

Vihreä vallankumous -kiertue: tule kuulemaan Apetitin vastuuviljelystä

Hei ruoka-alan ammattilainen! Miltä ruokatuotanto näyttää 20 vuoden päästä? Kuinka hyödyntää ruokahävikkiä luovasti? Miten tehdä ruokaa joka on sekä maukasta että ympäristöystävällistä? Valitse itsellesi sopiva tapahtumapäivä ja ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tapahtumaan. Puheenvuorot: Future 50 Foods, Unilever Food Solutions Vastuullinen ruokatuotanto, Juha-Matti Katajajuuri, erikoistutkija, Suomen luonnonvarakeskus Ravitsemussuositukset & uudet ruokatrendit, Sara Pohjavuori, laillistettu ravitsemusterapeutti, ravitsemusasiantuntija Foodwest Case: Vastuuviljelty suomalainen ruoka, Gunta Cirule, viljelytyspäällikkö, Apetit

Vilkas! 2019 -voittajat vierailivat Apetitin Räpin koetilalla

Maatila-räpillä Vilkas! 2019 -kilpailun voittanut Lotilan 4D-luokka Lahdesta lunasti palkintomatkansa syyskuisella vierailulla Apetitin Räpin koetilalla. Ohjelmassa oli luonnollisesti ruokien maistelua, erilaisten avomaan kasvisten tunnistamista sekä muun muassa hernepuimuriin tutustumista. Räpin koetilalla viljellään useita erilaisia avomaan kasviksia, kuten hernettä, mustapapua, kikhernettä sekä erilaisia juureksia. Vierailun ajankohdan vuoksi kasvien tunnistuksessa oli pääosin juureksia. Lisäksi näytillä oli muun muassa iso kirjo erilaisia kasvien siemeniä. - Vaikka se helpolta näyttikin, niin enpä itsekään saanut täysiä oikein kasvientunnistuksessa, Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti tunnustaa. Nykyaikaisella maatilalla on myös paljon erilaista kalustoa. Räpin koetilalla erikoisuutena on hernepuimuri, joita Suomesta löytyy vain kolme kappaletta. - Säkylän retki oli hieno kokemus. Opin paljon uutta. Opin, mikä on hernepuimuri. Mukavaa oli, Mea 4D-luokalta kertoo. - Siellä oli hieno hernepuimuri. Tykkäsin myös, kun meille esiteltiin tilan toimintaa, Miika säestää luokkatoveriaan. Retki oli 4-luokkalaisille opettavainen. Ruoan alkuperä selviää parhaiten, kun pääsee katsomaan, miten kasviksia oikeasti viljellään. - Suurkiitokset vierailumme ohjelmasta, ruuasta ja vieraanvaraisuudestanne sinne Säkylän suuntaan! Opimme paljon uutta ja sellaistakin, mitä ei ympäristöopin tunnilla olisi varmastikaan saatu selville. Lapset olivat aidosti kiinnostuneita tilan toiminnasta ja ruoan matkasta pellolta pöytään. Onneksi osallistuimme kisaan, vaikkemme uskoneetkaan voittoon, opettaja Ismo Pekkala kiittelee. Oppilaiden terveisiä matkasta: Räpin koetilalla oli kivaa arvailla eri kasviksia ja juureksia. Koneet oli tosi hienot. Kiitos koetilan esittelystä! - Eino - Matka oli kiva. siellä oli kivaa tekemistä ja hauskoja juttuja ja hyvää ruokaa!!! - Kasimir - Matkalla oli tosi hauskaa! Parasta oli se hyvä ruoka. - Sumu - Säkylässä oli kivaa.   Siellä oli hienoja ja isoja koneita. Olisin halunnut nähdä eläimiäkin, mutta tiesin, ettei se ollut karjatila. Kiitos Säkylä! - nimetön oppilas - Matkat oli kivoja. Säkylässäkin oli hauskaa. Opin paljon uutta. Ruoka oli hyvää - Nooa -

Vilkas! -kilpailun maatilaräpillä voittanut luokka vierailulle Apetitin R...

Vilkas! -viikko huipentui keväällä alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matka pellolta pöytään videolla, valokuvilla, piirroksilla tai askartelulla. Upeita esityksiä keränneen kilpailun voittajaksi selviytyi Lotilan 3D-luokka Lahdesta maatila-aiheisella räp-esityksellään. Palkintona oivaltavasta videostaan Lotilan 3D-luokkalaiset pääsevät syksyllä Apetitin Räpin koetilalle tutustumaan maatilan toimintaan ja oppimaan ruoan alkuperästä. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! Katso voittoesitys tästä: Vilkas-viikko 2020 tulossa! Vilkas! 2020 on tavalliseen tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Olemme suunnitelleet Apetit- ja Atria-tuotteista testattuja reseptejä ammattikeittiöitä varten. Runsaan reseptiikan avulla saat laadittua monipuolisia, maistuvia ateriakokonaisuuksia Vilkas-viikoksi ja siitä eteenpäin. Lue lisää ja ilmoittudu Vilkas-viikkoon 8.11.2019 mennessä osoitteessa vilkasviikko.fi