Maistuvimmat joulureseptit

Maistuvimmat joulureseptit

  

Etsitkö inspiraatiota joulunajan tarjottaviin? Parhaimmat jouluherkut valmistuvat kotimaisista raaka-aineista, kuten herneistä, punajuurista ja muista juureksista.

Rosollin uudet muodot

Jos perinteinen rosolli kyllästyttää, valmista kotimaisista punajuurista viljainen punajuuri-hernesalaatti, jonka raikkaus tulee kotimaisista herneistä tehdystä kevyestä kastikkeesta. Leivo salaatin kylkeen mehevää pasternakka-focacciaa, joka tarjoillaan raikkaan hernelevitteen kera. Levitteeksi sopivat myös erilaiset hummukset, kuten punajuuri- tai hernehummus.

Katso punajuurisalaatin resepti!

Vaihtelua joululaatikoille

Erilaiset juurespaistokset tuovat vaihtelua perinteisille joululaatikoille. Kokeile vaikka juures-leipäpaistosta, jossa kotimaiset juurekset ja leipäjuusto muodostavat herkullisten makujen liiton. Punajuurigratiinin valmistat vain yhdellä raaka-aineella ja voit viimeistellä sen herkullisella juustolla. Joulun menun kruunaa ruusumarjasoseesta tehty maistuva Tigriksen panna cotta, joka viimeistellään kirpeällä ruusunmarjahillokkeella. Isomman porukan jälkiruoaksi sopii helposti valmistuva mansikka-raparperi-omenakukko.

Katso punajuurigratiinin resepti!

 

Tunnelmallista joulua herkkuruokien parissa!

 

 

 


Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi!

Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.

Liittyvät artikkelit

Vuodenvaihteen herkkuvinkit

Uusi vuosi odottaa jo nurkan takana. Se tuo mukanaan tuoteuutuuksia myös Apetitille. Yksi asiakkaiden suosikeista, kypsä lohimurekepihvi, muuttuu alkuvuonna gluteenittomaksi. Sen myötä pihvi soveltuu jatkossa yhä useammalle ruokavaliolle. Toinen tammikuun tuoteuudistuksista on kasvispihvi Mexican. Jatkossa se on myös soijaton ja maidoton, joten pihvi sopii hyvin vegaaniseen ruokavalioon.   Lohimurekepihvit maistuvat herkullisilta esimerkiksi Apetitin perunamuusin kanssa tarjottuna. Maku viimeistellään vaikka piparjuuri-persiljakastikkeen kera. Tai miltä kuulostaisi lohi-rapuburger? Se saa makua tuoreesta chilistä, jokiravuista ja tillimajoneesista. Meksikolaisista kasvispihveistä burgereita Kasvispihvi Mexican sopii myös erinomaisesti erilaisten burgerien väliin. Kokeile sitä esimerkiksi perinteisessä kasvishampurilaisessa tai veggie burgeri ipanemassa, jossa on sopivasti potkua tulisen tuoretomaattisalsan ja passionhedelmä-chilihillokkeen ansiosta. Mexican vegeburger saa makua salsan lisäksi korianterista, limestä ja guacamole-majoneesista. Kasvispihvit maistuvat herkulliselta myös salsa verden ja tomaattiriisin kanssa tarjottuna. Nämä kaikkia reseptit toimivat erinomaisesti niin itsenäisyyspäivänä kuin uuden vuoden vaihteessakin. Katso reseptit tästä! Herkullista joulua ja vuodenvaihdetta! -Apetit 

Uusi herkullinen kalapyörykkä on myös vastuullinen

Oletko jo maistanut Apetitin uutta vastuullista kalapyörykkää? Kalapyörykkä MSC on suunniteltu erityisesti lasten makuun sopivaksi, sillä tomaattisose ja sitruuna raikastavat ja pehmentävät kalan makua. Pyörykkä on valmistettu vastuullisesti kalastetusta seitistä ja turskasta. MSC-ympäristömerkityt tuotteet on aina valmistettu vastuullisesti pyydetyistä merenelävistä. MSC työskentelee yhteistyössä kalastusyritysten, tuottajien ja vähittäiskaupan kanssa edistääkseen vastuullisten merenelävien markkinoita. Lue lisää Apetitin vastuullisuudesta uudesta jaksoesitteestä.   Kalapyörykkä MSC on herkullisen makunsa lisäksi terveellinen vaihtoehto, sillä se sisältää runsaasti proteiinia sekä Omega-3-rasvahappoja. Kokeile herkullisia reseptejä kalapyörykästä Kalapyörykät taipuvat moneen ja maistuvat herkullisilta esimerkiksi pinaattisen hernekastikkeen ja juuresperunapaistoksen kera. Kalapyörykät sopivat tarjoiltavaksi erinomaisesti myös perinteisten lisukkeiden, kuten perunamuusin ja mummonkurkkujen kera. Tunnelmallista syksyä! -Apetit 

Poimi talteen sadonkorjuun maistuvimmat reseptit

Kesän lämmön kypsyttämät kasvikset, hedelmät ja marjat ovat nyt parhaimmillaan. Juurekset, kuten punajuuri, palsternakka ja porkkana maistuvat herkullisilta keitoissa, salaateissa ja laatikoissa. Jälkiruoissa ja välipaloissa pääosassa ovat nyt omenat, mustikat, puolukat ja jopa punajuuri. Kokosimme yhteen herkullisia reseptejä sadonkorjuun antimista, jotka sopivat niin buffetruokailuun kuin lautastarjoiluunkin. Keitoissa ja salaateissa maistuvat juurevat maut Syksyisessä juures-kurpitsasalaatissa maistuvat kotimaiset juurekset ja aromikas vuohenjuusto. Rosmariinista ja kurpitsansiemenistä valmistettu yrttiöljy täydentää maut herkulliseksi kokonaisuudeksi. Juurekset toimivat hienosti myös tuhdeissa keitoissa, kokeile vaikka kotimaisista juureksista valmistettua porkkana-palsternakkasosekeittoa, vegaanista bataatti-kesäkurpitsakeittoa tai irrottele punajuuri-lakritsisosekeitolla! Katso porkkana-palsternakkakeiton resepti!   Porkkana meni pyörykkään Porkkana maistuu kuitupitoisessa porkkana-kvinoapyörykässä herkulliselta, tarjoile pyörykät noutopöydässä pinaattisen kaurasalaatin ja ras el hanout -kastikkeen kera. Kaalilaatikko on tietysti klassinen sadonkorjuun ruoka, mutta tämä kaalilaatikko saa uutta särmää bulgurista ja porkkanoista. Tuhdimpaa ja erittäin helppoa ruokaa kaipaaville sadonkorjuun antimia voi hyödyntää Sadonkorjuupyttipannussa. Katso porkkanapyörykkäsalaatin resepti!   Punajuurta jälkkäriksi! Välipaloissa ja jälkkäreissä kannattaa suosia syksyn marjoja, hedelmiä ja miksei juureksiakin. Punajuuri antaa upean värin terveelliseen marja-punajuurismoothieen, joka sopii jälkiruoaksi, välipalaksi tai vaikka kokoustarjoiluihin. Helppo ja herkullinen makupala omena-pähkinävoi blondie valmistuu käden käänteessä Apetitin omenakuutioista ja mutkattomasta taikinasta. Myös puolukka-omenakukko on kokeilemisen arvoinen sadonkorjuun jälkkäri, jossa voit käyttää valmista taikinaa! Katso marja-punajuurismoothien resepti!   Tunnelmallista syksyä! -Apetit