Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Kevät on jo nurkan takana, ja sen myötä myös yksi koko vuoden suurimmista ruokajuhlista – pääsiäinen. Suunnittele juhlapyhien ympärille ja kevään ensimmäisiin auringonsäteisiin kevyitä ja raikkaita herkkuja, joissa maistuvat terveellinen kala ja suomalaiset kasvikset.
 

Kalakepukkaa vai Kasvispihviä?

Limellä ja persiljalla maustetut kalaleikkeet ovat helppoja ja herkullisia vaihtoehtoja pääsiäispöytään. Niiden kaveriksi sopii hyvin Amerikan sekoitus, josta saa tehtyä raikkaan kasviskulhon avokadokastikkeen kera. Kokeile myös kalakepukkoja, jotka tarjoillaan peruna-bataattimuusin ja salsaremouladen kera. Helppo kasvisvaihtoehto syntyy feta-kasvispihveistä ja siihen tehdystä purjokastikkeesta. Porkkanoista ja pavuista sekoitetut Aurinkokasvikset sopivat myös hyvin näiden kaikkien lisukkeeksi.

Katso Kalakepukoiden resepti tästä!

Älä unohda kastikkeita!

Kastikkeet ja levitteet kruunaavat aterian kuin aterian. Kotimaisista pakasteherneistä tehdyssä hernepestossa maistuu basilika, sitruuna ja valkosipuli. Helppo ja nopea levite on erinomainen vaihtoehto leivän kanssa tarjottuna. Kokeile myös porkkanalta ja appelsiinilta maistuvaa kastiketta, jonka voi valmistaa niin jogurtista kuin kermaviilistäkin.

Katso hernepeston resepti tästä!

 

Aurinkoista pääsiäistä!

 

Liittyvät artikkelit

Lähikalaa lautaselle Itämeripäivänä

Elokuun lopussa vietettävä Itämeripäivä nostetaan esille useassa toimipaikassa. Apetitin uudet Itämeren kalapuikot ovat täydellinen valinta päivän ruokalistalle.  Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Sitä vietetään valtakunnallisesti aina elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna päivää vietetään 26.8. Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään koko Suomessa niin henkilö- kuin julkishallinnon ravintoloissakin. Useiden toimipaikkojen ruokalistoilta löytyy silloin Itämeren maukkaita ja kestävästi pyydettyjä parvikaloja sekä satokauden parhaita kasviksia. Apetitin syksyn uutuustuote, Kotimainen Itämeren kalapuikko MSC, on erinomainen valinta päivän lounaan pääraaka-aineeksi. Kalapuikot valmistetaan nahattomista silakkafileistä ja niissä maistuu miedosti sitruuna ja mustapippuri. Puikkojen kalapitoisuus on 56 prosenttia ja tuote on laktoositon, gluteeniton sekä maidoton. Itämeren kalapuikot ovat tilattavissa elokuun alusta alkaen tukkuliikkeistä - muista tehdä tilauksesi ajoissa!

Katse kevääseen – ruokavinkit koulunpäätökseen ja kesäloman kynnykselle...

Kevät etenee vauhdilla ja pian on aika ottaa suunnitteluun kevään viimeisten viikkojen ruokalistat. Kevyet ja herkulliset kala- ja kasvispyörykät sekä -pihvit erilaisten raikkaiden kastikkeiden ja tahnojen kera ovat erinomaisia vaihtoehtoja kesäloman kynnykselle. Nappaa tästä parhaat herkkuvinkit! Kalapyörykät ja -pihvit ovat niin lasten kuin aikuistenkin suosikkeja. Tilaa keittiölle Apetitin Kalapyörykät ja tarjoile ne raikkaan pinaatti-jogurttikastikkeen ja kauralisäkkeen kera. Kotimaiset järvikalapihvit puolestaan saavat kaverikseen helpon peruna-pinaattimuusin. Vegaaniset Kasvisjauhispyörykät sopivat kaikille ja ne maistuvat herkullisilta tomaattikastikkeen kera. Kasvispyöryköiden kanssa tarjottu tomaattisalsa ja kookosriisi vievät kielen mennessään, samoin kuin Rapeat Porkkana-kvinoapyörykät perunasoseen ja curryn kera. Tai miten olisi Porkkanapyörykät raikkaalla yrtti-pinaattijogurttikastikkeella? Tarjoile kasvis- ja kalapyöryköiden ja -pihvien kanssa helposti valmistuvia kastikkeita, tahnoja ja öljyjä. Apetitin pakasteherneistä pyöräytät niin hernehummuksen kuin cashew-pähkinöiltä maistuvan hernepestonkin. Hienonnettu pinaatti keitetään öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi. Kokeile myös kukkakaalista ja avokadosta tehtyä guacamolea. Nämä kaikki sopivat myös pastojen ja varhaisperunoiden lisukkeiksi. Katso reseptit tästä Herkullista kevään odotusta! -Apetit

Vuodenvaihteen herkkuvinkit

Uusi vuosi odottaa jo nurkan takana. Se tuo mukanaan tuoteuutuuksia myös Apetitille. Yksi asiakkaiden suosikeista, kypsä lohimurekepihvi, muuttuu alkuvuonna gluteenittomaksi. Sen myötä pihvi soveltuu jatkossa yhä useammalle ruokavaliolle. Toinen tammikuun tuoteuudistuksista on kasvispihvi Mexican. Jatkossa se on myös soijaton ja maidoton, joten pihvi sopii hyvin vegaaniseen ruokavalioon.   Lohimurekepihvit maistuvat herkullisilta esimerkiksi Apetitin perunamuusin kanssa tarjottuna. Maku viimeistellään vaikka piparjuuri-persiljakastikkeen kera. Tai miltä kuulostaisi lohi-rapuburger? Se saa makua tuoreesta chilistä, jokiravuista ja tillimajoneesista. Meksikolaisista kasvispihveistä burgereita Kasvispihvi Mexican sopii myös erinomaisesti erilaisten burgerien väliin. Kokeile sitä esimerkiksi perinteisessä kasvishampurilaisessa tai veggie burgeri ipanemassa, jossa on sopivasti potkua tulisen tuoretomaattisalsan ja passionhedelmä-chilihillokkeen ansiosta. Mexican vegeburger saa makua salsan lisäksi korianterista, limestä ja guacamole-majoneesista. Kasvispihvit maistuvat herkulliselta myös salsa verden ja tomaattiriisin kanssa tarjottuna. Nämä kaikkia reseptit toimivat erinomaisesti niin itsenäisyyspäivänä kuin uuden vuoden vaihteessakin. Katso reseptit tästä! Herkullista joulua ja vuodenvaihdetta! -Apetit