Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Kevät on jo nurkan takana, ja sen myötä myös yksi koko vuoden suurimmista ruokajuhlista – pääsiäinen. Suunnittele juhlapyhien ympärille ja kevään ensimmäisiin auringonsäteisiin kevyitä ja raikkaita herkkuja, joissa maistuvat terveellinen kala ja suomalaiset kasvikset.
 

Kalakepukkaa vai Kasvispihviä?

Limellä ja persiljalla maustetut kalaleikkeet ovat helppoja ja herkullisia vaihtoehtoja pääsiäispöytään. Niiden kaveriksi sopii hyvin Amerikan sekoitus, josta saa tehtyä raikkaan kasviskulhon avokadokastikkeen kera. Kokeile myös kalakepukkoja, jotka tarjoillaan peruna-bataattimuusin ja salsaremouladen kera. Helppo kasvisvaihtoehto syntyy feta-kasvispihveistä ja siihen tehdystä purjokastikkeesta. Porkkanoista ja pavuista sekoitetut Aurinkokasvikset sopivat myös hyvin näiden kaikkien lisukkeeksi.

Katso Kalakepukoiden resepti tästä!

Älä unohda kastikkeita!

Kastikkeet ja levitteet kruunaavat aterian kuin aterian. Kotimaisista pakasteherneistä tehdyssä hernepestossa maistuu basilika, sitruuna ja valkosipuli. Helppo ja nopea levite on erinomainen vaihtoehto leivän kanssa tarjottuna. Kokeile myös porkkanalta ja appelsiinilta maistuvaa kastiketta, jonka voi valmistaa niin jogurtista kuin kermaviilistäkin.

Katso hernepeston resepti tästä!

 

Aurinkoista pääsiäistä!

 

Liittyvät artikkelit

Vilkas! -kilpailun voitto Keltinmäen koulun 2C-luokalle

Vilkas! -viikko huipentui jo totuttuun tapaan alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matkaa pellolta ruokapöytään. Koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen vuoksi jyväskyläläinen Keltinmäen 2C-luokka toteutti hienon videonsa etätyönä. Vilkas! -kilpailun voittona ollutta maatilakäyntiä Apetitin Räpin koetilalle ei nykytilanteessa voida järjestää, joten Keltinmäen 2C-luokkalaiset saavat rahapalkinnon yhteiseen tekemiseen käytettäväksi. Katso koko video: Vilkas! -viikko 2021 tulossa! Vilkas! 2021 on tuttuun tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä.

Apetitin rapeat uutuudet valloittavat!

Apetit uutuudet ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa sellaisenaan tai erilaisten lisukkeiden kera. Kokeile Kotimaisia Järvikalapuikkoja, Rapeita Porkkana-kvinoapyöryköitä tai Paneroituja Uunikukkakaaliwingsejä! Kotimaiset Järvikalapuikot Kotimaiset Järvikalapuikot on valmistettu kotimaisesta vastuullisesti kalastetusta särjestä. Maukkaat kalapuikot saavat täyteläisyyttä laktoosittomasta kermasta ja emmentaljuustosta. Gluteeniton kikhernepaneeraus takaa rapean lopputuloksen. Lasten suosikki sisältää runsaasti proteiinia, Omega-3 rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja kalapuikot ovat myös gluteenittomia, laktoosittomia ja soijattomia. Kokeile reseptiä, jossa Kotimaiset Järvikalapuikot nautitaan täyteläisen juuresmuusin ja raikkaan pinaattikastikkeen kera. Katso resepti tästä! Porkkana-kvinoapyörykät Proteiini- ja kuitupitoinen rapea kasvispyörykkä sisältää kotimaista keltaista ja oranssia porkkanaa sekä kvinoaa. Auringonkukansiemenet sekä ”Brasilian-kvinoa”-panerointi tuovat pyörykkään rapeutta ja vegaanijuusto sekä inkivääri herkullista makua. Valmista porkkana-kvinoapyöryköiden viereen helppo perunamuusi ja curry-kermaviilikastike. Sydänmerkin omaava porkkana-kvinoapyörykkä on myös gluteeniton, laktoositon, soijaton ja vegaaninen. Katso resepti tästä! Paneroidut Uunikukkakaaliwingsit Herkulliset Uunikukkakaaliwingsit on kuorrutettu rapealla gluteenittomalla paneerauksella ja ne on maustettu savupaprikalla ja chilillä. Kukkakaaliwingsit sopivat hyvin naposteluun dippien kanssa, lisukkeeksi tai kokonaiseksi ateriaksi vaikka perunamuusin ja jogurttisen currykastikkeen kera. Uunikukkakaaliwingsit on myös gluteeniton, laktoositon, maidoton, soijaton ja vegaaninen tuote. Katso resepti tästä!   Inspiroivia ideointihetkiä alkuvuoteen!   Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi! Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.

Maistuvimmat joulureseptit

   Etsitkö inspiraatiota joulunajan tarjottaviin? Parhaimmat jouluherkut valmistuvat kotimaisista raaka-aineista, kuten herneistä, punajuurista ja muista juureksista. Rosollin uudet muodot Jos perinteinen rosolli kyllästyttää, valmista kotimaisista punajuurista viljainen punajuuri-hernesalaatti, jonka raikkaus tulee kotimaisista herneistä tehdystä kevyestä kastikkeesta. Leivo salaatin kylkeen mehevää pasternakka-focacciaa, joka tarjoillaan raikkaan hernelevitteen kera. Levitteeksi sopivat myös erilaiset hummukset, kuten punajuuri- tai hernehummus. Katso punajuurisalaatin resepti! Vaihtelua joululaatikoille Erilaiset juurespaistokset tuovat vaihtelua perinteisille joululaatikoille. Kokeile vaikka juures-leipäpaistosta, jossa kotimaiset juurekset ja leipäjuusto muodostavat herkullisten makujen liiton. Punajuurigratiinin valmistat vain yhdellä raaka-aineella ja voit viimeistellä sen herkullisella juustolla. Joulun menun kruunaa ruusumarjasoseesta tehty maistuva Tigriksen panna cotta, joka viimeistellään kirpeällä ruusunmarjahillokkeella. Isomman porukan jälkiruoaksi sopii helposti valmistuva mansikka-raparperi-omenakukko. Katso punajuurigratiinin resepti!   Tunnelmallista joulua herkkuruokien parissa!       Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi! Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.