Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Kevät on jo nurkan takana, ja sen myötä myös yksi koko vuoden suurimmista ruokajuhlista – pääsiäinen. Suunnittele juhlapyhien ympärille ja kevään ensimmäisiin auringonsäteisiin kevyitä ja raikkaita herkkuja, joissa maistuvat terveellinen kala ja suomalaiset kasvikset.
 

Kalakepukkaa vai Kasvispihviä?

Limellä ja persiljalla maustetut kalaleikkeet ovat helppoja ja herkullisia vaihtoehtoja pääsiäispöytään. Niiden kaveriksi sopii hyvin Amerikan sekoitus, josta saa tehtyä raikkaan kasviskulhon avokadokastikkeen kera. Kokeile myös kalakepukkoja, jotka tarjoillaan peruna-bataattimuusin ja salsaremouladen kera. Helppo kasvisvaihtoehto syntyy feta-kasvispihveistä ja siihen tehdystä purjokastikkeesta. Porkkanoista ja pavuista sekoitetut Aurinkokasvikset sopivat myös hyvin näiden kaikkien lisukkeeksi.

Katso Kalakepukoiden resepti tästä!

Älä unohda kastikkeita!

Kastikkeet ja levitteet kruunaavat aterian kuin aterian. Kotimaisista pakasteherneistä tehdyssä hernepestossa maistuu basilika, sitruuna ja valkosipuli. Helppo ja nopea levite on erinomainen vaihtoehto leivän kanssa tarjottuna. Kokeile myös porkkanalta ja appelsiinilta maistuvaa kastiketta, jonka voi valmistaa niin jogurtista kuin kermaviilistäkin.

Katso hernepeston resepti tästä!

 

Aurinkoista pääsiäistä!

 

Liittyvät artikkelit

Poimi talteen sadonkorjuun maistuvimmat reseptit

Kesän lämmön kypsyttämät kasvikset, hedelmät ja marjat ovat nyt parhaimmillaan. Juurekset, kuten punajuuri, palsternakka ja porkkana maistuvat herkullisilta keitoissa, salaateissa ja laatikoissa. Jälkiruoissa ja välipaloissa pääosassa ovat nyt omenat, mustikat, puolukat ja jopa punajuuri. Kokosimme yhteen herkullisia reseptejä sadonkorjuun antimista, jotka sopivat niin buffetruokailuun kuin lautastarjoiluunkin. Keitoissa ja salaateissa maistuvat juurevat maut Syksyisessä juures-kurpitsasalaatissa maistuvat kotimaiset juurekset ja aromikas vuohenjuusto. Rosmariinista ja kurpitsansiemenistä valmistettu yrttiöljy täydentää maut herkulliseksi kokonaisuudeksi. Juurekset toimivat hienosti myös tuhdeissa keitoissa, kokeile vaikka kotimaisista juureksista valmistettua porkkana-palsternakkasosekeittoa, vegaanista bataatti-kesäkurpitsakeittoa tai irrottele punajuuri-lakritsisosekeitolla! Katso porkkana-palsternakkakeiton resepti!   Porkkana meni pyörykkään Porkkana maistuu kuitupitoisessa porkkana-kvinoapyörykässä herkulliselta, tarjoile pyörykät noutopöydässä pinaattisen kaurasalaatin ja ras el hanout -kastikkeen kera. Kaalilaatikko on tietysti klassinen sadonkorjuun ruoka, mutta tämä kaalilaatikko saa uutta särmää bulgurista ja porkkanoista. Tuhdimpaa ja erittäin helppoa ruokaa kaipaaville sadonkorjuun antimia voi hyödyntää Sadonkorjuupyttipannussa. Katso porkkanapyörykkäsalaatin resepti!   Punajuurta jälkkäriksi! Välipaloissa ja jälkkäreissä kannattaa suosia syksyn marjoja, hedelmiä ja miksei juureksiakin. Punajuuri antaa upean värin terveelliseen marja-punajuurismoothieen, joka sopii jälkiruoaksi, välipalaksi tai vaikka kokoustarjoiluihin. Helppo ja herkullinen makupala omena-pähkinävoi blondie valmistuu käden käänteessä Apetitin omenakuutioista ja mutkattomasta taikinasta. Myös puolukka-omenakukko on kokeilemisen arvoinen sadonkorjuun jälkkäri, jossa voit käyttää valmista taikinaa! Katso marja-punajuurismoothien resepti!   Tunnelmallista syksyä! -Apetit  

Ihana paluu arkeen - tee elokuun ruokatilaukset jo ennen lomia!

Erikoiset ajat ovat pitäneet koulut suljettuina, mutta elokuussa palataan taas toivottavasti normaaliin rytmiin. Suunnitelmat ja tilaukset elokuulle kannattaa tehdä jo ajoissa ennen lomia, jotta kaikki on valmista, kun arki alkaa. Tässä muutama tuotevinkki ja resepti inspiraatioksi! Lasten ikisuosikit – pihvit, pyörykät ja kepukat Pihvit, pyörykät ja kepukat ovat lasten suosikkeja ja myös helppo valmistaa. Varsinkin Apetit kalakepukka on ollut hitti, koska herkullisen makunsa lisäksi se sisältää hyviä Omega 3 -rasvahappoja ja tuote on myös laktoositon, gluteeniton ja kananmunaton.  Suosittu vegaanivaihtoehto koululaisille on Apetit Porkkanapihvi, joka on myös maidoton, gluteeniton ja kananmunaton. Pihvit valmistuvat nopeasti uunissa ja voit tarjoilla ne esimerkiksi herkullisten uunijuuresten ja tsatsikin kera. Reseptissä on käytetty Feta-kasvispihvejä, mutta myös porkkanapihvit toimivat reseptissä erinomaisesti. Katso kasvispihvien resepti! Pyörykkä täynnä kalaa ja kasviksia Toinen herkullinen koululaisille maistuva kalapyörykkä on Apetit Kalastajan pyörykkä, joka sisältää lohen lisäksi seitiä ja kasviksia. Katso resepti, jossa pyörykät tarjoillaan pinaatti-hernekastikkeen ja juures-perunapaistoksen kanssa. Reseptissä on käytetty Särkisen Kalapyöryköitä, mutta voit korvata ne hyvin Kalastajan pyöryköillä. Katso kalapyöryköiden resepti! Aurinkoista kevättä! -Apetit 

Vilkas! -kilpailun voitto Keltinmäen koulun 2C-luokalle

Vilkas! -viikko huipentui jo totuttuun tapaan alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matkaa pellolta ruokapöytään. Koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen vuoksi jyväskyläläinen Keltinmäen 2C-luokka toteutti hienon videonsa etätyönä. Vilkas! -kilpailun voittona ollutta maatilakäyntiä Apetitin Räpin koetilalle ei nykytilanteessa voida järjestää, joten Keltinmäen 2C-luokkalaiset saavat rahapalkinnon yhteiseen tekemiseen käytettäväksi. Katso koko video: Vilkas! -viikko 2021 tulossa! Vilkas! 2021 on tuttuun tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä.