Parhaimmat ideat sormiruoan dippailuun

Parhaimmat ideat sormiruoan dippailuun

Mausteista, makeaa, kylmää, kuumaa tai kermaista – dippien kirjo on yhtä laaja kuin kokin mielikuvitus. 

Dipit kuuluvat erottamattomana osana sormiruokaan, valmistelet sitten pienempää tilaisuutta tai suurempaa fiestaa. Halutessasi runsasta ja kermaista, ovat majoneesipohjaiset kastikkeet varma valinta. Sekoita majoneesin joukkoon kermajuustoa, kermaviiliä sekä sipulia ja klassinen ranskalainen sipulidippi on valmis. Jos majoneesi ei ole suosikkisi, kokeile jogurttipohjaisia dippejä. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kurkkua, minttua ja tilliä valmistaaksesi tainnuttavan hyvän tsatsikin. Eksoottisempia makuja saat lisäämällä jogurttiin ananasta, curryä, chiliä ja kookosta. Melkein kaikkeahan voi dipata, kasvisten lisäksi rapeat kasvis-jalapenonugetit sekä porkkana- ja pinaatti-raejuustonapit sopivat erityisen hyvin dippailtavaksi sormiruoaksi.

Katso lisää dippivinkkejä alkuperäisestä artikkelista

Täyteläinen dippi sormiruoallle

Rapeat kasvis-jalapenonugetit sopivat dipattavaksi pehmeän kermaiseen, mutta raikkaaseen punasipuli-ruohosipulikastikkeeseen. Punasipuli ja ruohosipuli tuovat mukavaa kirpeyttä majoneesipohjaiseen dippiin. Sopii tarjoiltavaksi nugettien lisäksi kasvisnappien kera.

Katso resepti

Liittyvät artikkelit

Vilkas! 2019 -voittajat vierailivat Apetitin Räpin koetilalla

Maatila-räpillä Vilkas! 2019 -kilpailun voittanut Lotilan 4D-luokka Lahdesta lunasti palkintomatkansa syyskuisella vierailulla Apetitin Räpin koetilalla. Ohjelmassa oli luonnollisesti ruokien maistelua, erilaisten avomaan kasvisten tunnistamista sekä muun muassa hernepuimuriin tutustumista. Räpin koetilalla viljellään useita erilaisia avomaan kasviksia, kuten hernettä, mustapapua, kikhernettä sekä erilaisia juureksia. Vierailun ajankohdan vuoksi kasvien tunnistuksessa oli pääosin juureksia. Lisäksi näytillä oli muun muassa iso kirjo erilaisia kasvien siemeniä. - Vaikka se helpolta näyttikin, niin enpä itsekään saanut täysiä oikein kasvientunnistuksessa, Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti tunnustaa. Nykyaikaisella maatilalla on myös paljon erilaista kalustoa. Räpin koetilalla erikoisuutena on hernepuimuri, joita Suomesta löytyy vain kolme kappaletta. - Säkylän retki oli hieno kokemus. Opin paljon uutta. Opin, mikä on hernepuimuri. Mukavaa oli, Mea 4D-luokalta kertoo. - Siellä oli hieno hernepuimuri. Tykkäsin myös, kun meille esiteltiin tilan toimintaa, Miika säestää luokkatoveriaan. Retki oli 4-luokkalaisille opettavainen. Ruoan alkuperä selviää parhaiten, kun pääsee katsomaan, miten kasviksia oikeasti viljellään. - Suurkiitokset vierailumme ohjelmasta, ruuasta ja vieraanvaraisuudestanne sinne Säkylän suuntaan! Opimme paljon uutta ja sellaistakin, mitä ei ympäristöopin tunnilla olisi varmastikaan saatu selville. Lapset olivat aidosti kiinnostuneita tilan toiminnasta ja ruoan matkasta pellolta pöytään. Onneksi osallistuimme kisaan, vaikkemme uskoneetkaan voittoon, opettaja Ismo Pekkala kiittelee. Oppilaiden terveisiä matkasta: Räpin koetilalla oli kivaa arvailla eri kasviksia ja juureksia. Koneet oli tosi hienot. Kiitos koetilan esittelystä! - Eino - Matka oli kiva. siellä oli kivaa tekemistä ja hauskoja juttuja ja hyvää ruokaa!!! - Kasimir - Matkalla oli tosi hauskaa! Parasta oli se hyvä ruoka. - Sumu - Säkylässä oli kivaa.   Siellä oli hienoja ja isoja koneita. Olisin halunnut nähdä eläimiäkin, mutta tiesin, ettei se ollut karjatila. Kiitos Säkylä! - nimetön oppilas - Matkat oli kivoja. Säkylässäkin oli hauskaa. Opin paljon uutta. Ruoka oli hyvää - Nooa -

Vilkas! -kilpailun maatilaräpillä voittanut luokka vierailulle Apetitin R...

Vilkas! -viikko huipentui keväällä alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matka pellolta pöytään videolla, valokuvilla, piirroksilla tai askartelulla. Upeita esityksiä keränneen kilpailun voittajaksi selviytyi Lotilan 3D-luokka Lahdesta maatila-aiheisella räp-esityksellään. Palkintona oivaltavasta videostaan Lotilan 3D-luokkalaiset pääsevät syksyllä Apetitin Räpin koetilalle tutustumaan maatilan toimintaan ja oppimaan ruoan alkuperästä. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! Katso voittoesitys tästä: Vilkas-viikko 2020 tulossa! Vilkas! 2020 on tavalliseen tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Olemme suunnitelleet Apetit- ja Atria-tuotteista testattuja reseptejä ammattikeittiöitä varten. Runsaan reseptiikan avulla saat laadittua monipuolisia, maistuvia ateriakokonaisuuksia Vilkas-viikoksi ja siitä eteenpäin. Lue lisää ja ilmoittudu Vilkas-viikkoon 8.11.2019 mennessä osoitteessa vilkasviikko.fi

Kouluvuosi käyntiin kasvispihveillä ja -pyöryköillä

Elokuussa alkava kouluvuosi tuo taas lautasille terveellisempiä ruokia rennon kesälomakauden jälkeen. Hyvä vaihtoehto koululaisten ja töihin palaavien lautasille ovat kasvispihvit, joita löytyy Apetitin valikoimasta moneen makuun. Kannattaa kokeilla esimerkiksi fetalla maustettuja kasvispihvejä, jotka tarjoillaan herkullisten uunijuuresten ja pinaatti-tsatsikin kera. Kasvispihveistä löytyy myös marokkolaiseen ja meksikolaiseen makumaailmaan sopivat vaihtoehdot. Kasvispihvi Mexican toimii erinomaisesti tomaattiriisin ja salsan kanssa tarjottuna. Katso kasvispihvien ja -pyöryköiden valikoima!   Pyörykät ovat parhaita! Apetitin valikoimasta löytyy pyöryköitä ja kepukoita useamman makuisina kasvisherkkuina. Kasvisjauhispyörykät sopivat hyvin vaikka pitaleivän väliin, ja kastikkeeksi sekoitellaan helppo mintturaita. Kokeile kasvispyöryköitä tomaattisalsan ja kookosriisin kera tai valmista porkkanapyöryköiden kaveriksi sieni-perunapaistos. Äläkä unohda kasvis-jalapenonugetteja! Ne maistuvat taivaallisilta sellaisenaan erilaisten dippien kera.   Apetitin valmiit kasvispihvit- ja pyörykät ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Niille riittää lämmitys uunissa ja herkut ovat valmiita tarjottaviksi.   Tunnelmallista syksyn alkua kasvisruoan parissa! -Apetit