Poimi talteen sadonkorjuun maistuvimmat reseptit

Poimi talteen sadonkorjuun maistuvimmat reseptit

Kesän lämmön kypsyttämät kasvikset, hedelmät ja marjat ovat nyt parhaimmillaan. Juurekset, kuten punajuuri, palsternakka ja porkkana maistuvat herkullisilta keitoissa, salaateissa ja laatikoissa. Jälkiruoissa ja välipaloissa pääosassa ovat nyt omenat, mustikat, puolukat ja jopa punajuuri. Kokosimme yhteen herkullisia reseptejä sadonkorjuun antimista, jotka sopivat niin buffetruokailuun kuin lautastarjoiluunkin.

Keitoissa ja salaateissa maistuvat juurevat maut

Syksyisessä juures-kurpitsasalaatissa maistuvat kotimaiset juurekset ja aromikas vuohenjuusto. Rosmariinista ja kurpitsansiemenistä valmistettu yrttiöljy täydentää maut herkulliseksi kokonaisuudeksi. Juurekset toimivat hienosti myös tuhdeissa keitoissa, kokeile vaikka kotimaisista juureksista valmistettua porkkana-palsternakkasosekeittoa, vegaanista bataatti-kesäkurpitsakeittoa tai irrottele punajuuri-lakritsisosekeitolla!

Katso porkkana-palsternakkakeiton resepti!

 

Porkkana meni pyörykkään

Porkkana maistuu kuitupitoisessa porkkana-kvinoapyörykässä herkulliselta, tarjoile pyörykät noutopöydässä pinaattisen kaurasalaatin ja ras el hanout -kastikkeen kera. Kaalilaatikko on tietysti klassinen sadonkorjuun ruoka, mutta tämä kaalilaatikko saa uutta särmää bulgurista ja porkkanoista. Tuhdimpaa ja erittäin helppoa ruokaa kaipaaville sadonkorjuun antimia voi hyödyntää Sadonkorjuupyttipannussa.

Katso porkkanapyörykkäsalaatin resepti!

 

Punajuurta jälkkäriksi!

Välipaloissa ja jälkkäreissä kannattaa suosia syksyn marjoja, hedelmiä ja miksei juureksiakin. Punajuuri antaa upean värin terveelliseen marja-punajuurismoothieen, joka sopii jälkiruoaksi, välipalaksi tai vaikka kokoustarjoiluihin. Helppo ja herkullinen makupala omena-pähkinävoi blondie valmistuu käden käänteessä Apetitin omenakuutioista ja mutkattomasta taikinasta. Myös puolukka-omenakukko on kokeilemisen arvoinen sadonkorjuun jälkkäri, jossa voit käyttää valmista taikinaa!

Katso marja-punajuurismoothien resepti!

 

Tunnelmallista syksyä!

-Apetit

 

Liittyvät artikkelit

Lähikalaa lautaselle Itämeripäivänä

Elokuun lopussa vietettävä Itämeripäivä nostetaan esille useassa toimipaikassa. Apetitin uudet Itämeren kalapuikot ovat täydellinen valinta päivän ruokalistalle.  Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Sitä vietetään valtakunnallisesti aina elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna päivää vietetään 26.8. Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään koko Suomessa niin henkilö- kuin julkishallinnon ravintoloissakin. Useiden toimipaikkojen ruokalistoilta löytyy silloin Itämeren maukkaita ja kestävästi pyydettyjä parvikaloja sekä satokauden parhaita kasviksia. Apetitin syksyn uutuustuote, Kotimainen Itämeren kalapuikko MSC, on erinomainen valinta päivän lounaan pääraaka-aineeksi. Kalapuikot valmistetaan nahattomista silakkafileistä ja niissä maistuu miedosti sitruuna ja mustapippuri. Puikkojen kalapitoisuus on 56 prosenttia ja tuote on laktoositon, gluteeniton sekä maidoton. Itämeren kalapuikot ovat tilattavissa elokuun alusta alkaen tukkuliikkeistä - muista tehdä tilauksesi ajoissa!

Katse kevääseen – ruokavinkit koulunpäätökseen ja kesäloman kynnykselle...

Kevät etenee vauhdilla ja pian on aika ottaa suunnitteluun kevään viimeisten viikkojen ruokalistat. Kevyet ja herkulliset kala- ja kasvispyörykät sekä -pihvit erilaisten raikkaiden kastikkeiden ja tahnojen kera ovat erinomaisia vaihtoehtoja kesäloman kynnykselle. Nappaa tästä parhaat herkkuvinkit! Kalapyörykät ja -pihvit ovat niin lasten kuin aikuistenkin suosikkeja. Tilaa keittiölle Apetitin Kalapyörykät ja tarjoile ne raikkaan pinaatti-jogurttikastikkeen ja kauralisäkkeen kera. Kotimaiset järvikalapihvit puolestaan saavat kaverikseen helpon peruna-pinaattimuusin. Vegaaniset Kasvisjauhispyörykät sopivat kaikille ja ne maistuvat herkullisilta tomaattikastikkeen kera. Kasvispyöryköiden kanssa tarjottu tomaattisalsa ja kookosriisi vievät kielen mennessään, samoin kuin Rapeat Porkkana-kvinoapyörykät perunasoseen ja curryn kera. Tai miten olisi Porkkanapyörykät raikkaalla yrtti-pinaattijogurttikastikkeella? Tarjoile kasvis- ja kalapyöryköiden ja -pihvien kanssa helposti valmistuvia kastikkeita, tahnoja ja öljyjä. Apetitin pakasteherneistä pyöräytät niin hernehummuksen kuin cashew-pähkinöiltä maistuvan hernepestonkin. Hienonnettu pinaatti keitetään öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi. Kokeile myös kukkakaalista ja avokadosta tehtyä guacamolea. Nämä kaikki sopivat myös pastojen ja varhaisperunoiden lisukkeiksi. Katso reseptit tästä Herkullista kevään odotusta! -Apetit

Vuodenvaihteen herkkuvinkit

Uusi vuosi odottaa jo nurkan takana. Se tuo mukanaan tuoteuutuuksia myös Apetitille. Yksi asiakkaiden suosikeista, kypsä lohimurekepihvi, muuttuu alkuvuonna gluteenittomaksi. Sen myötä pihvi soveltuu jatkossa yhä useammalle ruokavaliolle. Toinen tammikuun tuoteuudistuksista on kasvispihvi Mexican. Jatkossa se on myös soijaton ja maidoton, joten pihvi sopii hyvin vegaaniseen ruokavalioon.   Lohimurekepihvit maistuvat herkullisilta esimerkiksi Apetitin perunamuusin kanssa tarjottuna. Maku viimeistellään vaikka piparjuuri-persiljakastikkeen kera. Tai miltä kuulostaisi lohi-rapuburger? Se saa makua tuoreesta chilistä, jokiravuista ja tillimajoneesista. Meksikolaisista kasvispihveistä burgereita Kasvispihvi Mexican sopii myös erinomaisesti erilaisten burgerien väliin. Kokeile sitä esimerkiksi perinteisessä kasvishampurilaisessa tai veggie burgeri ipanemassa, jossa on sopivasti potkua tulisen tuoretomaattisalsan ja passionhedelmä-chilihillokkeen ansiosta. Mexican vegeburger saa makua salsan lisäksi korianterista, limestä ja guacamole-majoneesista. Kasvispihvit maistuvat herkulliselta myös salsa verden ja tomaattiriisin kanssa tarjottuna. Nämä kaikkia reseptit toimivat erinomaisesti niin itsenäisyyspäivänä kuin uuden vuoden vaihteessakin. Katso reseptit tästä! Herkullista joulua ja vuodenvaihdetta! -Apetit