Vilkas! -kilpailun maatilaräpillä voittanut luokka vierailulle Apetitin Räpin koetilalle

Vilkas! -kilpailun maatilaräpillä voittanut luokka vierailulle Apetitin Räpin koetilalle

Vilkas! -viikko huipentui keväällä alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matka pellolta pöytään videolla, valokuvilla, piirroksilla tai askartelulla. Upeita esityksiä keränneen kilpailun voittajaksi selviytyi Lotilan 3D-luokka Lahdesta maatila-aiheisella räp-esityksellään.

Palkintona oivaltavasta videostaan Lotilan 3D-luokkalaiset pääsevät syksyllä Apetitin Räpin koetilalle tutustumaan maatilan toimintaan ja oppimaan ruoan alkuperästä.

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Katso voittoesitys tästä:

Vilkas-viikko 2020 tulossa!

Vilkas! 2020 on tavalliseen tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä.

Olemme suunnitelleet Apetit- ja Atria-tuotteista testattuja reseptejä ammattikeittiöitä varten. Runsaan reseptiikan avulla saat laadittua monipuolisia, maistuvia ateriakokonaisuuksia Vilkas-viikoksi ja siitä eteenpäin.

Lue lisää ja ilmoittudu Vilkas-viikkoon 8.11.2019 mennessä osoitteessa vilkasviikko.fi

 

 

 


Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi!

Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.

Liittyvät artikkelit

Vilkas! -kilpailun voitto Keltinmäen koulun 2C-luokalle

Vilkas! -viikko huipentui jo totuttuun tapaan alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matkaa pellolta ruokapöytään. Koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen vuoksi jyväskyläläinen Keltinmäen 2C-luokka toteutti hienon videonsa etätyönä. Vilkas! -kilpailun voittona ollutta maatilakäyntiä Apetitin Räpin koetilalle ei nykytilanteessa voida järjestää, joten Keltinmäen 2C-luokkalaiset saavat rahapalkinnon yhteiseen tekemiseen käytettäväksi. Katso koko video: Vilkas! -viikko 2021 tulossa! Vilkas! 2021 on tuttuun tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä.

Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Kevät on jo nurkan takana, ja sen myötä myös yksi koko vuoden suurimmista ruokajuhlista – pääsiäinen. Suunnittele juhlapyhien ympärille ja kevään ensimmäisiin auringonsäteisiin kevyitä ja raikkaita herkkuja, joissa maistuvat terveellinen kala ja suomalaiset kasvikset.   Kalakepukkaa vai Kasvispihviä? Limellä ja persiljalla maustetut kalaleikkeet ovat helppoja ja herkullisia vaihtoehtoja pääsiäispöytään. Niiden kaveriksi sopii hyvin Amerikan sekoitus, josta saa tehtyä raikkaan kasviskulhon avokadokastikkeen kera. Kokeile myös kalakepukkoja, jotka tarjoillaan peruna-bataattimuusin ja salsaremouladen kera. Helppo kasvisvaihtoehto syntyy feta-kasvispihveistä ja siihen tehdystä purjokastikkeesta. Porkkanoista ja pavuista sekoitetut Aurinkokasvikset sopivat myös hyvin näiden kaikkien lisukkeeksi. Katso Kalakepukoiden resepti tästä! Älä unohda kastikkeita! Kastikkeet ja levitteet kruunaavat aterian kuin aterian. Kotimaisista pakasteherneistä tehdyssä hernepestossa maistuu basilika, sitruuna ja valkosipuli. Helppo ja nopea levite on erinomainen vaihtoehto leivän kanssa tarjottuna. Kokeile myös porkkanalta ja appelsiinilta maistuvaa kastiketta, jonka voi valmistaa niin jogurtista kuin kermaviilistäkin. Katso hernepeston resepti tästä!   Aurinkoista pääsiäistä!  

Apetitin rapeat uutuudet valloittavat!

Apetit uutuudet ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa sellaisenaan tai erilaisten lisukkeiden kera. Kokeile Kotimaisia Järvikalapuikkoja, Rapeita Porkkana-kvinoapyöryköitä tai Paneroituja Uunikukkakaaliwingsejä! Kotimaiset Järvikalapuikot Kotimaiset Järvikalapuikot on valmistettu kotimaisesta vastuullisesti kalastetusta särjestä. Maukkaat kalapuikot saavat täyteläisyyttä laktoosittomasta kermasta ja emmentaljuustosta. Gluteeniton kikhernepaneeraus takaa rapean lopputuloksen. Lasten suosikki sisältää runsaasti proteiinia, Omega-3 rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja kalapuikot ovat myös gluteenittomia, laktoosittomia ja soijattomia. Kokeile reseptiä, jossa Kotimaiset Järvikalapuikot nautitaan täyteläisen juuresmuusin ja raikkaan pinaattikastikkeen kera. Katso resepti tästä! Porkkana-kvinoapyörykät Proteiini- ja kuitupitoinen rapea kasvispyörykkä sisältää kotimaista keltaista ja oranssia porkkanaa sekä kvinoaa. Auringonkukansiemenet sekä ”Brasilian-kvinoa”-panerointi tuovat pyörykkään rapeutta ja vegaanijuusto sekä inkivääri herkullista makua. Valmista porkkana-kvinoapyöryköiden viereen helppo perunamuusi ja curry-kermaviilikastike. Sydänmerkin omaava porkkana-kvinoapyörykkä on myös gluteeniton, laktoositon, soijaton ja vegaaninen. Katso resepti tästä! Paneroidut Uunikukkakaaliwingsit Herkulliset Uunikukkakaaliwingsit on kuorrutettu rapealla gluteenittomalla paneerauksella ja ne on maustettu savupaprikalla ja chilillä. Kukkakaaliwingsit sopivat hyvin naposteluun dippien kanssa, lisukkeeksi tai kokonaiseksi ateriaksi vaikka perunamuusin ja jogurttisen currykastikkeen kera. Uunikukkakaaliwingsit on myös gluteeniton, laktoositon, maidoton, soijaton ja vegaaninen tuote. Katso resepti tästä!   Inspiroivia ideointihetkiä alkuvuoteen!   Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi! Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.