Kolme parasta talven keittoa

Kolme parasta talven keittoa

Lämmittävät keitot kuuluvat talveen kuin porkkana lumiukon nenään. Kasviksista valmistetut keitot ovat täynnä vitamiineja, eivätkä ne yleensä vaadi suuria ponnisteluja, varsinkin jos käytetään valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja kasviksia. Valitsimme sinulle kolme maukasta keittoa talvipäivien iloksi!

 1. Terveellinen ja maultaan tuhti

Porkkana-palsternakkakeitto on todellinen terveyspommi, jonka hehkuvan keltainen väri tuo piristystä harmauteen. Tämän keiton vahvat ja täyteläiset maut lämmittävät kylmänä pakkaspäivänä ja keiton kanssa tarjoiltava hernepesto raikastaa kokonaisuuden. Keiton rehellinen maku perustuu kotimaiseen porkkanaan, palsternakkaan ja herneeseen.

Katso resepti tästä.

2. Helppo ja herkullinen

Herkkusieni-pinaattikeiton valmistamiseen menee vain hetki, yksinkertaisuus ja helppous ovat tämän keiton juju. Kotimainen pinaatti tuo keittoon syvää makua ja kerman sijaan keitossa käytettävä maito keventää keiton kevään kuntokuuriinkin sopivaksi.

Katso resepti tästä.

3. Eksoottinen ja mausteinen

Aasialaisen keiton ytimessä maistuu siitakesienet, vihreät pavut ja kaali. Keiton mausteet, inkivääri ja chili ovat tervetulleita vastustuskyvyn parantajia talven flunssakauteen. Mikä parasta, tämän keiton valmistat 10 minuutissa!

Katso resepti tästä. 

Liittyvät artikkelit

Järjestä kuuma keittobuffet

Yllätä asiakkaasi järjestämällä kuuma keittobuffet uudella tavalla. Laita tarjolle muutama keittovaihtoehto sekä paljon erilaisia lisukkeita. Tee noutopöydästä näyttävä panostamalla esillepanoon, leipäkorit ja korkeat mukit täynnä leipätikkuja ovat loistavia katseenvangitsijoita ja kulhollinen puukauhoja tuo kummasti lämpöä noutopöytään. Muista, että esillepanossa runsaus on tärkeintä. Lisukkeissa kannattaa käyttää mielikuvitusta, laita tarjolle esimerkiksi juustopopcornia, krutonkeja, suolakeksejä, siemeniä, pilkottuja yrttejä ja juustoraastetta. Smetana, pesto ja erilaiset salsat sopivat hyvin erilaisten keittojen päälle. Kokoa keittobuffet esimerkiksi mausteisesta savupaprikakeitosta, pasta-broilerikeitosta ja kookos-bataattikeitosta.   P.S. Muista runsaus ja mielikuvitus! Katso lisää vinkkejä alkuperäisestä artikkelista.   Kukkakaalia mukista Hauska vaihtoehto esillepanoon on tarjota keitto lautasen sijaan mukista. Kokeile esimerkiksi kukkakaali-savulohikeittoa, joka on helppo valmistaa käyttämällä Apetitin kukkakaalirouhetta ja perunasoppakuutioita. Tarjoile lisukkeena paahdettuja saaristolaisleipätikkuja. Katso resepti

Vaihda välipalapullat marjaherkkuihin

Terveelliset, mutta maistuvat välipalat ovat tervetullutta vaihtelua iltapäivän sokerimunkeille ja täytetyille leiville.  Hedelmät ja marjat sisältävät syöpää torjuvia antioksidantteja sekä vitamiineja ja vievät nälän ilman ylimääräisiä kaloreita. Loistavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi smoothiet, raikkaat hedelmäsalaatit, tuorepuurot ja rahkaherkut. Näissä voit hyvin hyödyntää pakastettuja marjoja, sillä tuoreena pakastetut marjat säilyttävät makunsa ja vitamiininsa hyvin. Hedelmien kuoriminen ja pilkkominen ovat ikäviä aikasyöppöjä, mutta valmiitakin vaihtoehtoja on tarjolla. Raikkaan  hedelmäisen välipalan saat käyttämällä Apetitin omenaista hedelmäsalaattia, jonka syöntikypsinä ostetut hedelmät pilkotaan käsin ja säilötään ilman säilöntäaineita. Katso lisää vinkkejä alkuperäisestä artikkelista.   Päivän vitamiinit juotavana herkkun Raikas mustikka-hunajamelonismoothie on täydellinen terveyspommi, joka sisältää sekä hedelmiä että marjoja. Smoothie on kätevä tarjota mukaan otettavasta annosmukista tai nauttia paikan päällä. Smoothie saa pirteän makunsa kotimaisista mustikoista ja tuoreista hunajamelonipaloista. Katso resepti

Parhaimmat ideat sormiruoan dippailuun

Mausteista, makeaa, kylmää, kuumaa tai kermaista – dippien kirjo on yhtä laaja kuin kokin mielikuvitus.  Dipit kuuluvat erottamattomana osana sormiruokaan, valmistelet sitten pienempää tilaisuutta tai suurempaa fiestaa. Halutessasi runsasta ja kermaista, ovat majoneesipohjaiset kastikkeet varma valinta. Sekoita majoneesin joukkoon kermajuustoa, kermaviiliä sekä sipulia ja klassinen ranskalainen sipulidippi on valmis. Jos majoneesi ei ole suosikkisi, kokeile jogurttipohjaisia dippejä. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kurkkua, minttua ja tilliä valmistaaksesi tainnuttavan hyvän tsatsikin. Eksoottisempia makuja saat lisäämällä jogurttiin ananasta, curryä, chiliä ja kookosta. Melkein kaikkeahan voi dipata, kasvisten lisäksi rapeat kasvis-jalapenonugetit sekä porkkana- ja pinaatti-raejuustonapit sopivat erityisen hyvin dippailtavaksi sormiruoaksi. Katso lisää dippivinkkejä alkuperäisestä artikkelista Täyteläinen dippi sormiruoallle Rapeat kasvis-jalapenonugetit sopivat dipattavaksi pehmeän kermaiseen, mutta raikkaaseen punasipuli-ruohosipulikastikkeeseen. Punasipuli ja ruohosipuli tuovat mukavaa kirpeyttä majoneesipohjaiseen dippiin. Sopii tarjoiltavaksi nugettien lisäksi kasvisnappien kera. Katso resepti