Vuoden herkullisimmat uutuudet Apetitilta

Vuoden herkullisimmat uutuudet Apetitilta

Uusi vuosi tuo tullessaan uutuuksia Apetitin valikoimaan. Kokeile kevään ruokalistalla minijauhispyöryköitä, lehtikaali-kasviswokkia sekä punajuuri- ja kasvisgratiineita.

Apetitin alkuvuoden uutuuksiin kuuluvat minijauhispyörykät ovat helppo ja herkullinen vaihtoehto kevään ruokalistoille. Ne sopivat hyvin niin vuokiin kuin kastikkeisiin, kokeile esimerkiksi intialaiseen tapaan maustettua butter-kastiketta paahdettujen perunoiden ja bataattien kera. Minijauhispyöryköiden valmistuksessa on hyödynnetty Apetitin uutta tuoteinnovaatiota rypsinsiemenjauhetta. Lue lisää BlackGrain from Yellow Fields -rypsi-ingredientistä tästä.

Toinen uutuustuote on lehtikaalia ja kasviksia sisältävä wok-sekoitus. Se sopii wokkien lisäksi hyvin esimerkiksi salaatteihin, keittoihin, kiusauksiin, kastikkeisiin ja leivontaan. Maistuisiko esimerkiksi korealaiseen tapaan maustettu wok paistetun riisin kera? Myös Apetitin suositut punajuuri- ja kasvisgratiinit on uudistettu tähän vuoteen. Tuotteet ovat muuttuneet nyt laktoosittomiksi ja juustoaromin tilalle on vaihdettu Valion aito ja oikea Aurajuusto. Lisäksi ne valmistetaan uudesta e-koodittomasta kasvisliemivalmisteesta. Valmista uudistetuista herkuista esimerkiksi kasvis-Härkis-gratiini tai punajuuri-hernegratiini.

Ruokalistoja suunnitellessa kannattaa muistaa myös Apetitin paneroidut uunikukkakaaliwingsit. Ne maistuvat sellaisenaan erilaisten kastikkeiden kera, mutta myös lisukkeena perunasoseen ja curry-kermaviilikastikkeen kera.

Herkullista alkanutta vuotta kaikille!

 

Tutustu Apetit-uutuuksiin:


Apetit Kasvisgratiini 


Apetit Punajuurigratiini


Apetit Wok Lehtikaali-kasvis


Apetit Minijauhispyörykkä kypsä

Liittyvät artikkelit

Kotimaisia Itämeren kalapuikkoja ja punajuuripihvejä – hyödynnä syksyn ruok...

Syksy tuo mukanaan uutuuksia myös Apetitille. Maistuisiko asiakkaillesi kotimaiset Itämeren kalapuikot tai kotitekoisen oloiset kotimaiset punajuuripihvit?    Elokuun viimeisenä torstaina 26.8. vietettävä kansallinen Itämeripäivä on erinomainen tilaisuus ottaa testiin Apetitin uudet kotimaiset Itämeren kalapuikot. Silakasta valmistettujen puikkojen kaveriksi sopii hyvin sitruuna-perunamurska herneistä ja jogurtista sekoitetun tartarkastikkeen kera. Apetitin kotimaiset punajuuripihvit tuovat väriä ja makua syksyn lautasille ja buffetteihin. Ne on helppo kypsentää jäisenä yhdistelmäpaistolla tai kohmeisena pannulla. Tarjoile punajuuripihvit kaurarisoton ja piparjuurikastikkeen kera. Tai miten olisi punajuuriburgerit herne-vuohenjuustotzatzikilla? Apetitin kotimaiset punajuuripihvit ovat saatavilla tukustasi 1.9. alkaen. Katso reseptit tästä! Herkullista kesän odotusta! -Apetit

Lähikalaa lautaselle Itämeripäivänä

Elokuun lopussa vietettävä Itämeripäivä nostetaan esille useassa toimipaikassa. Apetitin uudet Itämeren kalapuikot ovat täydellinen valinta päivän ruokalistalle.  Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Sitä vietetään valtakunnallisesti aina elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna päivää vietetään 26.8. Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään koko Suomessa niin henkilö- kuin julkishallinnon ravintoloissakin. Useiden toimipaikkojen ruokalistoilta löytyy silloin Itämeren maukkaita ja kestävästi pyydettyjä parvikaloja sekä satokauden parhaita kasviksia. Apetitin syksyn uutuustuote, Kotimainen Itämeren kalapuikko MSC, on erinomainen valinta päivän lounaan pääraaka-aineeksi. Kalapuikot valmistetaan nahattomista silakkafileistä ja niissä maistuu miedosti sitruuna ja mustapippuri. Puikkojen kalapitoisuus on 56 prosenttia ja tuote on laktoositon, gluteeniton sekä maidoton. Itämeren kalapuikot ovat tilattavissa elokuun alusta alkaen tukkuliikkeistä - muista tehdä tilauksesi ajoissa!

Katse kevääseen – ruokavinkit koulunpäätökseen ja kesäloman kynnykselle...

Kevät etenee vauhdilla ja pian on aika ottaa suunnitteluun kevään viimeisten viikkojen ruokalistat. Kevyet ja herkulliset kala- ja kasvispyörykät sekä -pihvit erilaisten raikkaiden kastikkeiden ja tahnojen kera ovat erinomaisia vaihtoehtoja kesäloman kynnykselle. Nappaa tästä parhaat herkkuvinkit! Kalapyörykät ja -pihvit ovat niin lasten kuin aikuistenkin suosikkeja. Tilaa keittiölle Apetitin Kalapyörykät ja tarjoile ne raikkaan pinaatti-jogurttikastikkeen ja kauralisäkkeen kera. Kotimaiset järvikalapihvit puolestaan saavat kaverikseen helpon peruna-pinaattimuusin. Vegaaniset Kasvisjauhispyörykät sopivat kaikille ja ne maistuvat herkullisilta tomaattikastikkeen kera. Kasvispyöryköiden kanssa tarjottu tomaattisalsa ja kookosriisi vievät kielen mennessään, samoin kuin Rapeat Porkkana-kvinoapyörykät perunasoseen ja curryn kera. Tai miten olisi Porkkanapyörykät raikkaalla yrtti-pinaattijogurttikastikkeella? Tarjoile kasvis- ja kalapyöryköiden ja -pihvien kanssa helposti valmistuvia kastikkeita, tahnoja ja öljyjä. Apetitin pakasteherneistä pyöräytät niin hernehummuksen kuin cashew-pähkinöiltä maistuvan hernepestonkin. Hienonnettu pinaatti keitetään öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi. Kokeile myös kukkakaalista ja avokadosta tehtyä guacamolea. Nämä kaikki sopivat myös pastojen ja varhaisperunoiden lisukkeiksi. Katso reseptit tästä Herkullista kevään odotusta! -Apetit