Kouluvuosi käyntiin kasvispihveillä ja -pyöryköillä

Kouluvuosi käyntiin kasvispihveillä ja -pyöryköillä

Elokuussa alkava kouluvuosi tuo taas lautasille terveellisempiä ruokia rennon kesälomakauden jälkeen. Hyvä vaihtoehto koululaisten ja töihin palaavien lautasille ovat kasvispihvit, joita löytyy Apetitin valikoimasta moneen makuun. Kannattaa kokeilla esimerkiksi fetalla maustettuja kasvispihvejä, jotka tarjoillaan herkullisten uunijuuresten ja pinaatti-tsatsikin kera. Kasvispihveistä löytyy myös marokkolaiseen ja meksikolaiseen makumaailmaan sopivat vaihtoehdot. Kasvispihvi Mexican toimii erinomaisesti tomaattiriisin ja salsan kanssa tarjottuna.

Katso kasvispihvien ja -pyöryköiden valikoima!
 

Pyörykät ovat parhaita!

Apetitin valikoimasta löytyy pyöryköitä ja kepukoita useamman makuisina kasvisherkkuina. Kasvisjauhispyörykät sopivat hyvin vaikka pitaleivän väliin, ja kastikkeeksi sekoitellaan helppo mintturaita. Kokeile kasvispyöryköitä tomaattisalsan ja kookosriisin kera tai valmista porkkanapyöryköiden kaveriksi sieni-perunapaistos. Äläkä unohda kasvis-jalapenonugetteja! Ne maistuvat taivaallisilta sellaisenaan erilaisten dippien kera.
 
Apetitin valmiit kasvispihvit- ja pyörykät ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Niille riittää lämmitys uunissa ja herkut ovat valmiita tarjottaviksi.
 

Tunnelmallista syksyn alkua kasvisruoan parissa!

-Apetit 

 

 

 


Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi!

Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.

Liittyvät artikkelit

Vilkas! -kilpailun voitto Keltinmäen koulun 2C-luokalle

Vilkas! -viikko huipentui jo totuttuun tapaan alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matkaa pellolta ruokapöytään. Koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen vuoksi jyväskyläläinen Keltinmäen 2C-luokka toteutti hienon videonsa etätyönä. Vilkas! -kilpailun voittona ollutta maatilakäyntiä Apetitin Räpin koetilalle ei nykytilanteessa voida järjestää, joten Keltinmäen 2C-luokkalaiset saavat rahapalkinnon yhteiseen tekemiseen käytettäväksi. Katso koko video: Vilkas! -viikko 2021 tulossa! Vilkas! 2021 on tuttuun tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä.

Parhaat reseptit pääsiäiseen!

Kevät on jo nurkan takana, ja sen myötä myös yksi koko vuoden suurimmista ruokajuhlista – pääsiäinen. Suunnittele juhlapyhien ympärille ja kevään ensimmäisiin auringonsäteisiin kevyitä ja raikkaita herkkuja, joissa maistuvat terveellinen kala ja suomalaiset kasvikset.   Kalakepukkaa vai Kasvispihviä? Limellä ja persiljalla maustetut kalaleikkeet ovat helppoja ja herkullisia vaihtoehtoja pääsiäispöytään. Niiden kaveriksi sopii hyvin Amerikan sekoitus, josta saa tehtyä raikkaan kasviskulhon avokadokastikkeen kera. Kokeile myös kalakepukkoja, jotka tarjoillaan peruna-bataattimuusin ja salsaremouladen kera. Helppo kasvisvaihtoehto syntyy feta-kasvispihveistä ja siihen tehdystä purjokastikkeesta. Porkkanoista ja pavuista sekoitetut Aurinkokasvikset sopivat myös hyvin näiden kaikkien lisukkeeksi. Katso Kalakepukoiden resepti tästä! Älä unohda kastikkeita! Kastikkeet ja levitteet kruunaavat aterian kuin aterian. Kotimaisista pakasteherneistä tehdyssä hernepestossa maistuu basilika, sitruuna ja valkosipuli. Helppo ja nopea levite on erinomainen vaihtoehto leivän kanssa tarjottuna. Kokeile myös porkkanalta ja appelsiinilta maistuvaa kastiketta, jonka voi valmistaa niin jogurtista kuin kermaviilistäkin. Katso hernepeston resepti tästä!   Aurinkoista pääsiäistä!  

Apetitin rapeat uutuudet valloittavat!

Apetit uutuudet ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa sellaisenaan tai erilaisten lisukkeiden kera. Kokeile Kotimaisia Järvikalapuikkoja, Rapeita Porkkana-kvinoapyöryköitä tai Paneroituja Uunikukkakaaliwingsejä! Kotimaiset Järvikalapuikot Kotimaiset Järvikalapuikot on valmistettu kotimaisesta vastuullisesti kalastetusta särjestä. Maukkaat kalapuikot saavat täyteläisyyttä laktoosittomasta kermasta ja emmentaljuustosta. Gluteeniton kikhernepaneeraus takaa rapean lopputuloksen. Lasten suosikki sisältää runsaasti proteiinia, Omega-3 rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja kalapuikot ovat myös gluteenittomia, laktoosittomia ja soijattomia. Kokeile reseptiä, jossa Kotimaiset Järvikalapuikot nautitaan täyteläisen juuresmuusin ja raikkaan pinaattikastikkeen kera. Katso resepti tästä! Porkkana-kvinoapyörykät Proteiini- ja kuitupitoinen rapea kasvispyörykkä sisältää kotimaista keltaista ja oranssia porkkanaa sekä kvinoaa. Auringonkukansiemenet sekä ”Brasilian-kvinoa”-panerointi tuovat pyörykkään rapeutta ja vegaanijuusto sekä inkivääri herkullista makua. Valmista porkkana-kvinoapyöryköiden viereen helppo perunamuusi ja curry-kermaviilikastike. Sydänmerkin omaava porkkana-kvinoapyörykkä on myös gluteeniton, laktoositon, soijaton ja vegaaninen. Katso resepti tästä! Paneroidut Uunikukkakaaliwingsit Herkulliset Uunikukkakaaliwingsit on kuorrutettu rapealla gluteenittomalla paneerauksella ja ne on maustettu savupaprikalla ja chilillä. Kukkakaaliwingsit sopivat hyvin naposteluun dippien kanssa, lisukkeeksi tai kokonaiseksi ateriaksi vaikka perunamuusin ja jogurttisen currykastikkeen kera. Uunikukkakaaliwingsit on myös gluteeniton, laktoositon, maidoton, soijaton ja vegaaninen tuote. Katso resepti tästä!   Inspiroivia ideointihetkiä alkuvuoteen!   Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi! Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.