Öljykasvituotteet

Avena on Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja rypsipuristeiden tuottaja. Kasviöljytuotteet valmistetaan Kirkkonummella sijaitsevassa öljynpuristamossa, joka jalostaa rypsin ja rapsin siemenistä laadukkaita ja erittäin korkean jalostusarvon tuotteita kasviöljyiksi ja rypsipuristeiksi rehuteollisuuden raaka-aineeksi.

Öljykasvituotteiden päämarkkinat ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tunnetuimmat kuluttajatuotteet ovat Apetit- ja Neito-rypsiöljyt. Määrällisesti suurin osa kasviöljytuotteista myydään ammattikeittiöille ja elintarviketeollisuuteen.

Tuotteemme ovat ravitsemuksellisesti arvokkaita ja luonnollisia – ne luovat pohjan elintarvikkeita ja rehuja valmistavalle teollisuudelle yhä korkealaatuisimpien ja terveellisimpien tuotteiden kehittämiseen.

Nykyaikainen valmistusmenetelmämme on suunniteltu kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Puristamme Neito- ja Mildola-öljyt Kirkkonummen Kantvikissa – saat ne nopeasti ja tuoreena suoraan puristamoltamme.

Avenan Kirkkonummella sijaitseva kasviöljypuristamo käyttää mahdollisimman paljon Suomessa viljeltyä rypsin- ja rapsinsiementä. Puristamon vuotuinen siementarve on Suomen satoa suurempi. Avena tekeekin pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä lisätäkseen kotimaista rypsin- ja rapsintuotantoa yhteistyössä viljelijöiden ja alan toimijoiden kanssa.

Avenan tavoitteena on vahvistaa öljykasveihin liittyvää tutkimusta ja tuotekehitystä sekä nostaa öljykasvituotteiden jalostusarvoa. Avenan tuotekehitystä on suunnattu vähittäiskaupan ja ammattikeittiöiden tarjontaan sekä eri pakkausratkaisuihin.

Sertifikaatit ja hyväksynnät

Elintarviketurvallisuussertifikaatti ISO 22 000
FSSC 22000
GOST-hyväksyntä
ISO 9001 -standardin mukainen laatujärjestelmä

Avenan Oiva-raportti