Kesän suosikkireseptit

Kesän suosikkireseptit

Kesän herkut löytyvät Apetit Ammattilaisilta. Kukkakaaliwingsit, kasvisburgerit, täytetyt herkkuleivät, raikkaat ja ruokaisat salaatit sekä maistuvat jälkiruoat sopivat loistavasti kesän ruokatarjontaan!

Kukkakaaliwingsit

Apetit Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen snack vegaaneille. Apetit Kukkakaaliwingsit on helppo tuunata monipuoliseksi street food -syötäväksi erilaisilla dipeillä. Kokeile esimerkiksi kipakkaa wasabi-majoneesia, täyteläistä ranch-dippiä tai tulista gochujang-kastiketta.

Katso resepti

 

Kukkakaaliwingseillä täytetty bocadillo-leipä

Paistettu Apetit Paprikasuikalemix ja Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen täyte patongeille, joita kutsutaan täytettyinä Espanjassa bocadilloiksi. Leipä on helppo pitää vegaanisena, kun muistat käyttää vegaanista juustoa ja majoneesia.

Katso resepti

 

Burgerit

Mustapapu-frita burger

Kuubalainen frita burger onnistuu myös kasvissyöjän vaihtoehtona! Etikkainen frita-kastike, paistettu kananmuna ja ohuet friteeratut olkiperunat takaavat tuhdin burgerin.

Katso resepti

 

Kasviskvinoa-ruisburger

Raikasta tuoretomaattisalsaa ja jogurttia, maistuvaa Sriracha-kastiketta ja rapeaksi paistetut kasviskvinoa-pihvit. Maukasta ja täyttävää!

Katso resepti

 

Lohi-rapuburger

Mehevään burgeriin sopii myös kalapihvi! 

Katso resepti

 

Mexican vegeburger

Apetit Mexican Kasvispihvit ovat kuin tehty mausteisen burgerin väliin. 

Katso resepti

 

Täytetyt leivät

Haukipatonki

Hauki on pop!

Katso resepti

 

Feta-kasvispihvi pitaleipä

Kreikan suuntaan kumartavat Apetitin Feta-kasvispihvit ovat loistava täyte pitaleiville. Pitaleipien lisukkeiksi sopivat helppo tsatsiki sekä valmis Couscous-tabbouleh. Viimeistele pitaleivät oliiveilla, fetajuustolla ja lehtipersiljalla. Yksinkertaisen herkullista!

Katso resepti

 

Kasviskepukoilla täytetty Bao

Bao-höyrysämpylöitä löytyy jo valmiina varsinkin aasialaiseen ruokaan erikoistuneista kaupoista, mutta voit valmistaa ne myös itse. Rapeat Apetit Kasviskepukat, tuliset chilikurkut ja täyteläinen soija-seesamimajoneesi ovat täydellinen yhdistelmä höyrysämpylöiden sisälle.

Katso resepti

 

Salaatit ja keitot

Järvisalaatti (Panzanella)

Kotimaiset Järvikalapihvit sopivat mainiosti raikkaan salaatin sekaan. Järvikalapihvit ovat myös kestävä valinta, sillä ne valmistetaan kotimaisesta hoitokalastetusta järvikalasta. 

Katso resepti

 

Maalaissalaatti rapeasta kasvisjauhispihvistä

Rapeat Apetit Kasvisjauhis Chick -pihvit ovat maistuva ja täyttävä lisä kesäiseen salaattiin. 

Katso resepti

 

Tom Yum-keitto suomiwokista

Riisinuudeleista, Apetit Suomiwokista ja herkkusienilohkoista tehty tom yum -keitto on maistuva klassikko, joka toimii myös vegaanisena.

Katso resepti

 

Kesän jälkiruoat

Hedelmäkulho kookoksella ja jogurtilla

Apetit Hedelmäsalaattien lisukkeeksi toimii erinomaisesti kookoskermasta ja jogurtista vispattu kastike. Kookoskerma vaahtoutuu parhaiten, kun se on todella
kylmää. Valmis kastike tulee säilyttää jääkaapissa. Voit kokeilla kastiketta ja makeita pähkinöitä myös muiden Apetit Hedelmäsalaattien kanssa.

Katso resepti

 

Mustikka-hunajamelonismoothie

Raikas mustikkasmoothie on aina varma valinta. Lisää ripaus makeutta hunajalla ja hunajamelonin paloilla.

Katso resepti

 

Aasialainen herne-kookossmoothie

Kesäinen kestosuosikki herne taipuu moneen, myös värikkääseen ja maistuvaan smoothieen. 

Katso resepti

 

Porkkanasmoothie

Kasvismaailmasta eivät värikkäät smoothiet kesken lopu! Porkkana ja ruusunmarja tuovat paitsi väriä, myös makua raikastavaan smoothieen. 

Katso resepti

Liittyvät artikkelit

Vilkas! 2019 -voittajat vierailivat Apetitin Räpin koetilalla

Maatila-räpillä Vilkas! 2019 -kilpailun voittanut Lotilan 4D-luokka Lahdesta lunasti palkintomatkansa syyskuisella vierailulla Apetitin Räpin koetilalla. Ohjelmassa oli luonnollisesti ruokien maistelua, erilaisten avomaan kasvisten tunnistamista sekä muun muassa hernepuimuriin tutustumista. Räpin koetilalla viljellään useita erilaisia avomaan kasviksia, kuten hernettä, mustapapua, kikhernettä sekä erilaisia juureksia. Vierailun ajankohdan vuoksi kasvien tunnistuksessa oli pääosin juureksia. Lisäksi näytillä oli muun muassa iso kirjo erilaisia kasvien siemeniä. - Vaikka se helpolta näyttikin, niin enpä itsekään saanut täysiä oikein kasvientunnistuksessa, Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti tunnustaa. Nykyaikaisella maatilalla on myös paljon erilaista kalustoa. Räpin koetilalla erikoisuutena on hernepuimuri, joita Suomesta löytyy vain kolme kappaletta. - Säkylän retki oli hieno kokemus. Opin paljon uutta. Opin, mikä on hernepuimuri. Mukavaa oli, Mea 4D-luokalta kertoo. - Siellä oli hieno hernepuimuri. Tykkäsin myös, kun meille esiteltiin tilan toimintaa, Miika säestää luokkatoveriaan. Retki oli 4-luokkalaisille opettavainen. Ruoan alkuperä selviää parhaiten, kun pääsee katsomaan, miten kasviksia oikeasti viljellään. - Suurkiitokset vierailumme ohjelmasta, ruuasta ja vieraanvaraisuudestanne sinne Säkylän suuntaan! Opimme paljon uutta ja sellaistakin, mitä ei ympäristöopin tunnilla olisi varmastikaan saatu selville. Lapset olivat aidosti kiinnostuneita tilan toiminnasta ja ruoan matkasta pellolta pöytään. Onneksi osallistuimme kisaan, vaikkemme uskoneetkaan voittoon, opettaja Ismo Pekkala kiittelee. Oppilaiden terveisiä matkasta: Räpin koetilalla oli kivaa arvailla eri kasviksia ja juureksia. Koneet oli tosi hienot. Kiitos koetilan esittelystä! - Eino - Matka oli kiva. siellä oli kivaa tekemistä ja hauskoja juttuja ja hyvää ruokaa!!! - Kasimir - Matkalla oli tosi hauskaa! Parasta oli se hyvä ruoka. - Sumu - Säkylässä oli kivaa.   Siellä oli hienoja ja isoja koneita. Olisin halunnut nähdä eläimiäkin, mutta tiesin, ettei se ollut karjatila. Kiitos Säkylä! - nimetön oppilas - Matkat oli kivoja. Säkylässäkin oli hauskaa. Opin paljon uutta. Ruoka oli hyvää - Nooa -

Vilkas! -kilpailun maatilaräpillä voittanut luokka vierailulle Apetitin R...

Vilkas! -viikko huipentui keväällä alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matka pellolta pöytään videolla, valokuvilla, piirroksilla tai askartelulla. Upeita esityksiä keränneen kilpailun voittajaksi selviytyi Lotilan 3D-luokka Lahdesta maatila-aiheisella räp-esityksellään. Palkintona oivaltavasta videostaan Lotilan 3D-luokkalaiset pääsevät syksyllä Apetitin Räpin koetilalle tutustumaan maatilan toimintaan ja oppimaan ruoan alkuperästä. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! Katso voittoesitys tästä: Vilkas-viikko 2020 tulossa! Vilkas! 2020 on tavalliseen tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Olemme suunnitelleet Apetit- ja Atria-tuotteista testattuja reseptejä ammattikeittiöitä varten. Runsaan reseptiikan avulla saat laadittua monipuolisia, maistuvia ateriakokonaisuuksia Vilkas-viikoksi ja siitä eteenpäin. Lue lisää ja ilmoittudu Vilkas-viikkoon 8.11.2019 mennessä osoitteessa vilkasviikko.fi

Kouluvuosi käyntiin kasvispihveillä ja -pyöryköillä

Elokuussa alkava kouluvuosi tuo taas lautasille terveellisempiä ruokia rennon kesälomakauden jälkeen. Hyvä vaihtoehto koululaisten ja töihin palaavien lautasille ovat kasvispihvit, joita löytyy Apetitin valikoimasta moneen makuun. Kannattaa kokeilla esimerkiksi fetalla maustettuja kasvispihvejä, jotka tarjoillaan herkullisten uunijuuresten ja pinaatti-tsatsikin kera. Kasvispihveistä löytyy myös marokkolaiseen ja meksikolaiseen makumaailmaan sopivat vaihtoehdot. Kasvispihvi Mexican toimii erinomaisesti tomaattiriisin ja salsan kanssa tarjottuna. Katso kasvispihvien ja -pyöryköiden valikoima!   Pyörykät ovat parhaita! Apetitin valikoimasta löytyy pyöryköitä ja kepukoita useamman makuisina kasvisherkkuina. Kasvisjauhispyörykät sopivat hyvin vaikka pitaleivän väliin, ja kastikkeeksi sekoitellaan helppo mintturaita. Kokeile kasvispyöryköitä tomaattisalsan ja kookosriisin kera tai valmista porkkanapyöryköiden kaveriksi sieni-perunapaistos. Äläkä unohda kasvis-jalapenonugetteja! Ne maistuvat taivaallisilta sellaisenaan erilaisten dippien kera.   Apetitin valmiit kasvispihvit- ja pyörykät ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Niille riittää lämmitys uunissa ja herkut ovat valmiita tarjottaviksi.   Tunnelmallista syksyn alkua kasvisruoan parissa! -Apetit