Kesän suosikkireseptit

Kesän suosikkireseptit

Kesän herkut löytyvät Apetit Ammattilaisilta. Kukkakaaliwingsit, kasvisburgerit, täytetyt herkkuleivät, raikkaat ja ruokaisat salaatit sekä maistuvat jälkiruoat sopivat loistavasti kesän ruokatarjontaan!

Kukkakaaliwingsit

Apetit Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen snack vegaaneille. Apetit Kukkakaaliwingsit on helppo tuunata monipuoliseksi street food -syötäväksi erilaisilla dipeillä. Kokeile esimerkiksi kipakkaa wasabi-majoneesia, täyteläistä ranch-dippiä tai tulista gochujang-kastiketta.

Katso resepti

 

Kukkakaaliwingseillä täytetty bocadillo-leipä

Paistettu Apetit Paprikasuikalemix ja Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen täyte patongeille, joita kutsutaan täytettyinä Espanjassa bocadilloiksi. Leipä on helppo pitää vegaanisena, kun muistat käyttää vegaanista juustoa ja majoneesia.

Katso resepti

 

Burgerit

Mustapapu-frita burger

Kuubalainen frita burger onnistuu myös kasvissyöjän vaihtoehtona! Etikkainen frita-kastike, paistettu kananmuna ja ohuet friteeratut olkiperunat takaavat tuhdin burgerin.

Katso resepti

 

Kasviskvinoa-ruisburger

Raikasta tuoretomaattisalsaa ja jogurttia, maistuvaa Sriracha-kastiketta ja rapeaksi paistetut kasviskvinoa-pihvit. Maukasta ja täyttävää!

Katso resepti

 

Lohi-rapuburger

Mehevään burgeriin sopii myös kalapihvi! 

Katso resepti

 

Mexican vegeburger

Apetit Mexican Kasvispihvit ovat kuin tehty mausteisen burgerin väliin. 

Katso resepti

 

Täytetyt leivät

Haukipatonki

Hauki on pop!

Katso resepti

 

Feta-kasvispihvi pitaleipä

Kreikan suuntaan kumartavat Apetitin Feta-kasvispihvit ovat loistava täyte pitaleiville. Pitaleipien lisukkeiksi sopivat helppo tsatsiki sekä valmis Couscous-tabbouleh. Viimeistele pitaleivät oliiveilla, fetajuustolla ja lehtipersiljalla. Yksinkertaisen herkullista!

Katso resepti

 

Kasviskepukoilla täytetty Bao

Bao-höyrysämpylöitä löytyy jo valmiina varsinkin aasialaiseen ruokaan erikoistuneista kaupoista, mutta voit valmistaa ne myös itse. Rapeat Apetit Kasviskepukat, tuliset chilikurkut ja täyteläinen soija-seesamimajoneesi ovat täydellinen yhdistelmä höyrysämpylöiden sisälle.

Katso resepti

 

Salaatit ja keitot

Järvisalaatti (Panzanella)

Kotimaiset Järvikalapihvit sopivat mainiosti raikkaan salaatin sekaan. Järvikalapihvit ovat myös kestävä valinta, sillä ne valmistetaan kotimaisesta hoitokalastetusta järvikalasta. 

Katso resepti

 

Maalaissalaatti rapeasta kasvisjauhispihvistä

Rapeat Apetit Kasvisjauhis Chick -pihvit ovat maistuva ja täyttävä lisä kesäiseen salaattiin. 

Katso resepti

 

Tom Yum-keitto suomiwokista

Riisinuudeleista, Apetit Suomiwokista ja herkkusienilohkoista tehty tom yum -keitto on maistuva klassikko, joka toimii myös vegaanisena.

Katso resepti

 

Kesän jälkiruoat

Hedelmäkulho kookoksella ja jogurtilla

Apetit Hedelmäsalaattien lisukkeeksi toimii erinomaisesti kookoskermasta ja jogurtista vispattu kastike. Kookoskerma vaahtoutuu parhaiten, kun se on todella
kylmää. Valmis kastike tulee säilyttää jääkaapissa. Voit kokeilla kastiketta ja makeita pähkinöitä myös muiden Apetit Hedelmäsalaattien kanssa.

Katso resepti

 

Mustikka-hunajamelonismoothie

Raikas mustikkasmoothie on aina varma valinta. Lisää ripaus makeutta hunajalla ja hunajamelonin paloilla.

Katso resepti

 

Aasialainen herne-kookossmoothie

Kesäinen kestosuosikki herne taipuu moneen, myös värikkääseen ja maistuvaan smoothieen. 

Katso resepti

 

Porkkanasmoothie

Kasvismaailmasta eivät värikkäät smoothiet kesken lopu! Porkkana ja ruusunmarja tuovat paitsi väriä, myös makua raikastavaan smoothieen. 

Katso resepti

Liittyvät artikkelit

Uudista noutopöytä juureksilla

Haluatko vaihtelua salaatti- ja noutopöytään? Miltä kuulostaisi punajuuritartar, juures-Tarte Tatin tai Sheperd’s Pie ilman lihaa? Juureksia voi hyödyntää muutenkin kuin muusissa ja uunijuureksissa. Esimerkiksi karamellisointi tuo sellaisenaan tarjottavien juuresten oman makeuden hienosti esiin. Klassiset juuressosekeitot piristyvät kummasti ripauksesta inkivääriä ja salaatteihin saat vaihtelua lisäämällä niihin raakoja ja kypsiä juureksia. Kokonaiset punajuuret kannattaa valmistaa korkeassa lämpötilassa kannen alla ”höyry-paahto metodilla”, jotta punajuuret säilyvät mehevinä. Haastavalle yleisölle porkkanat ja punajuuret on helppo piilottaa dippiin tai friteerata tuhdeiksi herkkupaloiksi. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja hyödyntää juureksia salaateissa, keitoissa tai sellaisenaan. Katso lisää vinkkejä alkuperäisestä artikkelista.   Karjalanpaisti ilman lihaa yllättää mehevyydellään Kokeile erilaisia valmistustapoja Apetitin monipuolisilla resepteillä. Löydä uusia näkökulmia perinteisiin ruokiin, kuten karjalanpaistiin, josta saa herkullisen myös ilman lihaa. Yrteillä ja leipäjuustolla piristetty Savu-kasviskarjalanpaisti valmistuu helposti uunissa Apetitin juures- ja sipulikuutioita hyödyntäen. Katso resepti

Järjestä kuuma keittobuffet

Yllätä asiakkaasi järjestämällä kuuma keittobuffet uudella tavalla. Laita tarjolle muutama keittovaihtoehto sekä paljon erilaisia lisukkeita. Tee noutopöydästä näyttävä panostamalla esillepanoon, leipäkorit ja korkeat mukit täynnä leipätikkuja ovat loistavia katseenvangitsijoita ja kulhollinen puukauhoja tuo kummasti lämpöä noutopöytään. Muista, että esillepanossa runsaus on tärkeintä. Lisukkeissa kannattaa käyttää mielikuvitusta, laita tarjolle esimerkiksi juustopopcornia, krutonkeja, suolakeksejä, siemeniä, pilkottuja yrttejä ja juustoraastetta. Smetana, pesto ja erilaiset salsat sopivat hyvin erilaisten keittojen päälle. Kokoa keittobuffet esimerkiksi mausteisesta savupaprikakeitosta, pasta-broilerikeitosta ja kookos-bataattikeitosta.   P.S. Muista runsaus ja mielikuvitus! Katso lisää vinkkejä alkuperäisestä artikkelista.   Kukkakaalia mukista Hauska vaihtoehto esillepanoon on tarjota keitto lautasen sijaan mukista. Kokeile esimerkiksi kukkakaali-savulohikeittoa, joka on helppo valmistaa käyttämällä Apetitin kukkakaalirouhetta ja perunasoppakuutioita. Tarjoile lisukkeena paahdettuja saaristolaisleipätikkuja. Katso resepti

Vaihda välipalapullat marjaherkkuihin

Terveelliset, mutta maistuvat välipalat ovat tervetullutta vaihtelua iltapäivän sokerimunkeille ja täytetyille leiville.  Hedelmät ja marjat sisältävät syöpää torjuvia antioksidantteja sekä vitamiineja ja vievät nälän ilman ylimääräisiä kaloreita. Loistavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi smoothiet, raikkaat hedelmäsalaatit, tuorepuurot ja rahkaherkut. Näissä voit hyvin hyödyntää pakastettuja marjoja, sillä tuoreena pakastetut marjat säilyttävät makunsa ja vitamiininsa hyvin. Hedelmien kuoriminen ja pilkkominen ovat ikäviä aikasyöppöjä, mutta valmiitakin vaihtoehtoja on tarjolla. Raikkaan  hedelmäisen välipalan saat käyttämällä Apetitin omenaista hedelmäsalaattia, jonka syöntikypsinä ostetut hedelmät pilkotaan käsin ja säilötään ilman säilöntäaineita. Katso lisää vinkkejä alkuperäisestä artikkelista.   Päivän vitamiinit juotavana herkkun Raikas mustikka-hunajamelonismoothie on täydellinen terveyspommi, joka sisältää sekä hedelmiä että marjoja. Smoothie on kätevä tarjota mukaan otettavasta annosmukista tai nauttia paikan päällä. Smoothie saa pirteän makunsa kotimaisista mustikoista ja tuoreista hunajamelonipaloista. Katso resepti