Apetitin Järvikalatuotteet – vastuullinen valinta

Apetitin järvikalatuoteperheeseen kuuluvat syksyn uutuus Järvikalapuikot sekä jo aikaisemmin kaupoista löytyneet Järvikalapihvit ja Särkisen kalapyörykät.

Apetit Järvikalapuikot ja Järvikalapihvit valmistetaan kotimaisista järvistä hoitokalastettavasta särjestä. Järvikalapihvit sisältävät särjen lisäksi myös hoitokalastettua pikkuahventa. Särkisen kalapyörykät sisältävät särkeä sekä seitiä.

Ekologisesti kestävä tuote – kotimainen järvikala hyötykäyttöön

Särki ja pikkuahven käyttävät ravintonaan järven ravinnekuormaa kurissa pitävää eläinplanktonia. Särkien ja pikkuahventen määrän kasvaessa kasviplanktonia ravintonaan käyttävän eläinplanktonin määrä vähenee. Tällöin vastaavasti kasviplanktonin määrä kasvaa, jolloin järvi alkaa rehevöityä. Rehevöitymisen estämisen lisäksi hoitokalastuksella ylläpidetään järvien tervettä kalakantaa.

Aiemmin hoitokalastuksen saalis on saattanut pahimmassa tapauksessa päätyä jopa kaatopaikalle. Nyt hoitokalastuksen saaliista valmistetaan kalamassaa, josta herkulliset järvikalatuotteet valmistetaan.

Järvikalapuikot, Järvikalapihvit ja Särkisen kalapyörykät valmistetaan Apetitin ruokapakastetehtaalla Säkylässä, Pyhäjärven rannalla. Pyhäjärvestä hoitokalastettua raaka-ainetta käytetään myös järvikalatuotteiden valmistamiseen. Pyhäjärven lisäksi kalaraaka-ainetta hankitaan muutamasta muusta Suomen järvestä.

SYKSYN UUTUUS JÄRVIKALAPUIKOT – PÄÄRAAKA-AINEENA KOTIMAINEN SÄRKI

Järvikalapuikko tuo pakastealtaisiin uuden tavan nauttia kotimaista järvikalaa. Kalapuikot ovat perinteisesti erityisesti lasten suosiossa. Järvikalapuikko tarjoaakin helpon tavan tarjota lapsille herkullista, helppoa ja vastuullista ruokaa sekä tietysti enemmän kalaa.

Järvikalapuikot ovat uusin lisäys Apetitin järvikalatuotteistoon. Järvikalapuikot ovat gluteenittomia, laktoosittomia, soijattomia, e-koodittomia ja runsasproteiinisia.

Näin Järvikalapuikot ja Järvikalapihvit syntyvät:

 

 

 

Tutustu Apetitin järvikalaan pohjautuvaan tuoteperheeseen:

Kokeile myös: