Apetit Luomu Pinaattikeitto – nauti lempeän Kultamunan kera

Klassikkotuote Pinaattikeitto nyt myös luomuna

Suomalaisten suursuosikki, Apetitin perinteinen pinaattikeitto, saa tänä keväänä kaverikseen luomuversion, Apetit Luomu Pinaattikeiton. Kotimaisesta luomupinaatista valmistettu lisäaineeton ja proteiinipitoinen keitto on tehty tutun ja herkullisen reseptin mukaan.

Pinaattikeiton makupari on kananmuna

Pinaattikeiton ehdoton makupari on kananmuna. Kananmuna täydentää keiton runsaalla proteiinilla ja monilla tarpeellisilla vitamiineilla, kuten B12- ja D-vitamiini. Ateria on ruokaisampi ja täyttävämpi sekä maistuu hyvältä. Monet pitävät luomumunia erityisen herkullisina! Jos haluat vaihtelua, kokeile lisätä kananmuna välillä eri muodossa; viipaleina, rouheena tai leikattuna koristeellisemmin. Voit yllättyä, kuinka paljon yhdistelmä saa uutta potkua kananmunan uudesta muodosta.

Kaiken kokoisiin kattiloihin

Apetit Kotimainen Pinaattikeitto on helpottanut suomalaisten arkea jo lähes 50 vuoden ajan. Pinaattikeitto on suomalaisen keittiön klassikko. Perinteinen keittosuosikki on pakasteena kiireisen kokin pelastaja – nyt myös luomuversiona.

Tuotteen herkullinen maku syntyy muun muassa suomalaisesta pinaatista, ilman lisäaineita. Apetitin tuotekehityksessä on tehty tuotehuoltoa vuosien varrella, mutta herkullinen alkuperäinen maku ja pehmeä helposti lusikoitava rakenne on säilynyt läpi vuosien. Uutuus Luomu Pinaattikeitto on valmistettu tutun ja herkullisen reseptin mukaan.

Apetit Luomu pinaattikeitto tarjoaa erityisesti helpotusta arkeen. Se tarjoaa vaivattoman ruokailun yhdelle tai useammalle – lisää vain syöjien määrän mukaan keittokoteloita kattilaan!

Kultamuna luomukananmunat tuotetaan perhetilojen huolellisessa hoidossa

Kultamuna luomukananmunat tuotetaan suomalaisten perheiden omistamilla kotitiloilla. Perhetilat pitävät tarkasti huolta kanojen hyvinvoinnista. Kanat ruokitaan usein omien tai lähipeltojen luomuviljalla. Viljasta ja muista luomuraaka-aineista tehdään rehuseos, jossa on tarkasti laskettu yhdistelmä eri ravintoaineita. Kun luomukana saa juuri oikeaa ravintoa, munista tulee laadukkaita ja korkealuokkaisia luomukananmunia. Kultamuna-pakkauksiin niistä valikoituvat kaikista tasalaatuisimmat ja kestävimmät munat.

Luomukanaloissa kanat elävät aina vapaana lattiakanaloissa ja kesäaikaan niillä on myös ulkoilumahdollisuus. Kanoilla on enemmän tilaa kuin tavallisessa lattiakanalassa. Luomukanalassa on ikkunat, pesät ja reilusti pehkualuetta. Kanoille syötetään päivittäin myös karkearehua, eli esimerkiksi heinää, ruohoa tai juureksia.

Tutustu tuotteisiin:

Kotimaista, vastuuviljeltyä luomupinaattia

Apetitin Vastuuviljely-menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.

Pinaatti on ainoa Apetitin viljelyttämistä kasveista, jolla on kaksi satoa vuoden aikana. Pinaatti myös avaa Apetitin satokauden, kun ensimmäinen pinaattisato on valmista sadonkorjuuta varten jo kesän alussa. Toinen pinaattisato saadaan loppukesästä. Apetit hyödyntää sekä luomuviljelyssä että tavanomaisessa viljelyssä Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Luomuviljelyn kehittämiseksi Köyliössä sijaitsevalla Apetitin Räpin koetilalla tutkitaan ja kehitetään luomuviljelyä osana Apetitin omaa Vastuuviljely-menetelmää. Koetilan pelloista osa on muutettu luomuviljelyyn sopiviksi.

Vinkki: näin avaat pinaattikeittopakkauksen näppärästi

1. Pidä koteloa kuumassa vedessä puoli minuuttia tai
2. nosta pakkaus pöydälle 15 minuuttia ennen avaamista tai
3. siirrä keittokotelo kulhossa tai kattilassa jääkaappiin jo edellisiltana.

PINAATTI

Pinaatti on tummanvihreä ja pehmeälehtinen vihannes. Pinaatti sisältää paljon kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, natriumia, sinkkiä, kuparia, mangaania, C-, B-, E- ja K-vitamiineja. Pinaattia on nimitetty vihannesten prinssiksi.

Pinaatti sopii monipuolisesti erilaisiin ruokiin. Pinaattia voi käyttää esimerkiksi keitoissa, salaateissa, muhennoksissa ja laatikoissa. Pinaatti tuo lisämakua myös ohukaisiin ja sämpylöihin. Pinaatti sopii mainiosti myös pastan kanssa.

Apetitin tuotevalikoimasta pinaatti löytyy hienonnettuna pakastettuna sekä valmiina pinaattikeittona. Apetit pinaattikeittoa on saatavilla kolmena erilaisena versiona – perinteisen pinaattikeiton lisäksi Apetit valmistaa laktoositonta pinaattikeittoa ja vegaanista pinaattikeittoa

 

Tutustu Apetit pinaattikeittoihin: